De lekkerste andijviestamppot

Simpel maar lekker

Iedereen lust er een hapje van

Als je vader en moeder een andere smaak hebben, kan dat voor een lastige strijd in de keuken zorgen. Bij Willemijn was dat soms ook het geval. Waar haar vader meer van het ouderwetse AVG-tje is, vond moeders het leuk om nieuwe spannende keukens uit te proberen. Maar één gerecht was altijd goed…

Andijviestamppot, dat vond iedereen lekker. Dus was er harmonie aan tafel. Het is natuurlijk een debiel simpel gerecht: neem vastkokende aardappelen en maak er met boter en een beetje melk puree van. Bak spekjes en mix ze er doorheen. Warm het geheel goed op en gooi wanneer het erg heet is de redelijk grof gesneden andijvie erdoorheen. Breng op smaak met biologische bouillonpoeder (ipv zout) en veel zwarte peper. De truc is om de andijvie zo rauw en knapperig mogelijk te houden!”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

HOOI

Koffie, thee, sap, ontbijt, lunch en tussendoor: HOOI kan eigenlijk altijd. En alles is even lekker en verantwoord, want HOOI haalt haar lekkers gewoon uit de regio. En de taarten bakken ze zelf.

Restaurant Meesters

In die tijd opende restaurant Meesters: in een prachtig oud pand, met echt goed eten en goed personeel met aandacht voor kwaliteit en ... mij.

Het geheim van de koffiebrander

Koffie groeit niet in een Nespresso-pad, nee, koffie wordt zorgvuldig gebrand en vaak nog gemelangeerd. Weten hoe jij de allerbeste koffie scoort? Emiel en Douwe weten van de hoed en van de rand (en van de koffieboon en van de koffiebrander).

Leuke App: Buitenmarkt

Met deze app vind je met een paar tikjes op je scherm een boer in de buurt waar je kaas, vlees, groenten et cetera kunt kopen.