De ideale vakantiedag van Lotte

Als je kon teleporteren…

Maar dromen mag, toch?

Paspoortje
Vakantieboektip:
De Cirkel van Dave Eggers en IV van Arjan Lubach
Leukste slaapplek: Een heleboel op Airbnb (hier mijn wensenlijst)
Lievelingsfilm: The Grand Budapest Hotel
Lievelingsliedjes: Op dit moment Banks, Balthazar en Elliot Moss. Maar met Flume, Chet Faker en Jungle zit je eigenlijk altijd goed.
Onmisbaar in mijn koffer: Toch mijn kobo e-reader denk ik. 

Goed, dit is een vraag die ik dus enorm vaak aan andere mensen stel, maar ik ben er tot nu toe eigenlijk zelf altijd onderuit gekomen. Tot nu toe dan, want ik moet nu toch echt kiezen. Dus, als ik alle tijd en geld van de wereld had en mezelf van het ene op het andere moment kon teleporteren (en alle lieve mensen om me heen ook), dan ziet mijn dag er als volgt uit:

Ochtend
Wakker worden met mijn lieftallige vriendje in de prachtige kamers van het Ace Hotel, qua locatie laat ik me verrassen (Portland, Downtown LA of Londen lijken me leuk) en daarna gelijk op pad voor een flat white en een tijdschriftje bij de Coffeecollective op de Jaegersbroggade in Kopenhagen. Even goed wakker worden! Na een kleine wandeling langs Canal St. Martin in Parijs aanschuiven bij Holybelly op Rue Lucien Sampaix (nu druk aan het verbouwen, dus ben benieuwd!) voor die heerlijke fluffy pannenkoekjes. Omdat ik nu toch in Parijs ben en al het geld van de wereld heb koop ik ook de Frenchtrotters maar even leeg. Kan ik met een toffe nieuwe garderobe op pad naar mijn volgende bestemming waar ik die kleding precies niet nodig heb: een strand om te leren kitesurfen.

Middag
Na het kitesurfen is het tijd voor koffie! Dit keer met iets zoets en mijn vriendinnetjes bij Rum Baba op de Pretoriusstraat in Amsterdam. Tussen de koffie en het borrelen door sneak ik nog even het MOMA in, om vervolgens bij alle lieve mensen die ik ken aan te schuiven in Place des Vosges in Parijs voor een heerlijk wijntje en borrelhapjes. 

Avond
Het borrelen verschuift naar dineren en dat doen we in Italië bij een authentieke table d’hote. Met bijpassende wijntjes erbij en een tochtje in de Fiat 500 pikken we nog snel een graantje mee bij een openluchtbioscoopje en silent disco om vervolgens neer te strijken bij een leuke cocktailbar.

Nacht
Het liefst zou ik de hele avond doorborrelen in een cocktailbar als Jiggers in Gent of De Dokter in Rotterdam, maar de deuntjes van John Talabot, Todd Terje en Disclosure (waarom staan die nog niet op één clubavond?) lonken, dus dat wordt nog een dansje wagen. In slaap dommelen doe ik bij één van de vestigingen in het Hoxton. En dat mag dan ook best in Amsterdam zijn, lekker makkelijk voor morgen als mijn leven weer normaal is ;-)

Vier je vakantie met Leukedingendoen!

TIP VAN Vier je vakantie met Leukedingendoen!

Elke dag op de hoogte zijn van het laatste leukste? Volg ons op social media:

Facebook
Instagram
Pinterest