Hoe overleef ik een lange autorit met kinderen?

3 tips voor op de achterbank

Zo doet Natascha het

Het is weer zomervakantie! En dat betekent: zon, zee en vrijheid. Maar jammer genoeg ook: lange autoritten met (zeurende) kinderen op de achterbank.

Na een uurtje zijn de stripboeken uitgelezen en ben je "ik zie, ik zie wat jij niet ziet" ook wel zat. Om irritatie te voorkomen, houd je je kinderen het liefst een beetje bezig. Wij vroegen Leuk Mens Natascha, moeder van 2 en dus een expert te noemen op dit gebied, naar haar tips om lange autoreizen wat draaglijker te maken. 

Cadeautjes
"Ik neem een tasje met kleine cadeautjes mee. Om de zoveel kilometer krijgen ze dan iets (nee, ik laat van tevoren niet weten wanneer er cadeautjes uitgedeeld worden, om te voorkomen dat ze blijven zeuren!). Wat er dit jaar in de tas zit? Zo'n breinbreker/puzzel voor mijn zoon, een geweldig kleurboek voor mijn dochter uit dezelfde serie als de kleurboeken voor volwassenen, een Donald Duck album voor beide, nog wat kleine dingetjes en lekkers. Geen ingewikkelde cadeaus, maar leuke kleinigheidjes."

Luisterboeken
"Worden je kinderen misselijk in de auto? Dan zijn luisterboeken ideaal. Kijk maar eens bij het aanbod op Bol.com; er is veel keuze! We zorgen er trouwens ook voor dat de kinderen een kersverse playlist op hun iPod hebben staan."

Handig boek
"En natuurlijk gaat het boek 'Op de achterbank' mee, met veel spelletjes en doe-dingen waarmee we de halve Route du Soleil zoet zijn."

En verder?
"
Tja...Het is vaak gewoon een beetje afzien, zo'n lange rit in de auto of in het vliegtuig. Wij gaan dit jaar met de camper weg, en volgens mij lost dat al een hoop problemen op. We rijden vrijwel alleen korte stukken en de kinderen vinden het ge-wel-dig om in de camper te reizen en lekker te spelen aan hun tafeltje. Ze vinden het bijna nog leuker dan de camping zelf. Misschien is dat de gouden tip?" 

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Blitse kiekjes op de fiets

Dat spannende fietstochten leuk zijn, dat wisten wij van Leukedingendoen al. Maar als we al die sterke verhalen gewoon op je woord moeten geloven, tja dan slaat de twijfel toe. Want wie gelooft er nu dat je op 't randje van vallen op wonderbaarlijke wijze je zadel weer wist te bestijgen en een enorm mooie slip maakte om tot stilstand te komen?

Op safari in Nederland

Oké oké, in Nederland hebben we geen leeuwen, olifanten of luipaarden. Maar wél herten, zwijnen en bevers. En het is ook superspannend om die in het wild te spotten. Op safari in eigen land! 

Wat doe je als het regent

Gelukkig is die tijd van brak in bed liggen op een zondagochtend voorbij. Je hebt inmiddels kleintjes rondlopen dus je zult wat andere dingen ondernemen dan 10 jaar geleden. Dit is zoveel lekkerder, samen met je kinderen genieten van je vrije regenachtige zondag.

De Leukste dag van Jooske

Een van de leuke vragen die we aan Leuke Mensen stellen: wat zou jij doen als je voor één dag al de tijd en het geld van de wereld zou hebben? Jooske weet daar wel raad mee.