De Leukste buitenspeeltips

van Leuke moeder Wendy

Rennen, klimmen, ravotten

Túúrlijk vindt mama Wendy het fijn om haar twee zoontjes buiten te laten spelen. “Mijn kids hebben nogal wat energie. Een hele dag binnen maakt het er dan meestal niet gezelliger op. We moeten altijd wel even naar buiten: steppen, naar de speeltuin of naar het speelbos in Breda waar ze hutten kunnen bouwen (en afbreken)” Dit zijn haar leukste buitenspeeltips.

Goed voorbereid op stap
“We hebben een gezellige picknickmand en nemen ook graag vriendjes mee. Het lekkerst (of meest spannend) vinden mijn kinderen indianenboterhammen: een in de lengte gesneden heel brood met op elke boterham een streepje pindakaas, hagelslag, chocopasta, gestampte muisjes en vruchtenhagel (in de breedte). Niet echt heel verantwoord. Ik hoop dat ze nog eens wat meer lekker gaan vinden en ik culinair kan uitpakken ;).”

In Rotterdam
Urban farm Uit Je Eigen Stad is een plek waar de kids lekker kunnen spelen en ik lekker kan bijkletsen met vriendinnen. In de zomer wordt er voor hen van alles georganiseerd.”

“Leuk is ook De Speeldernis in Rotterdam. Daar kunnen ze lekker vies worden. Er zijn allerlei hoekjes en hutjes gecreëerd en over het ondiepe water liggen boomstammen. Aan het einde van de middag kun je marshmallows roosteren boven het vuur, dat ze speciaal voor je aanmaken op verzoek. Ja, we houden vooral van stoere leuke dingen doen.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De Heksenwaag

Heb je stiekem het donkere vermoeden dat jouw stiefmoeder een heks is? Of wellicht beschik jezelf over magische heksenkrachten? In de Heksenwaag in het middeleeuwse stadje Oudewater kun je het allemaal checken.

Leuke App: Buitenmarkt

Met deze app vind je met een paar tikjes op je scherm een boer in de buurt waar je kaas, vlees, groenten et cetera kunt kopen.

Festival op de mooiste locatie: Into The Great Wide Open

Marcels favoriete muziekfestival is vooral fijn vanwege de locatie...

Een local word je zo

De situatie: je bent op vakantie en gaat wat sightseeën. Maar uiteraard wil je liever niet de standaard-toerist gaan uithangen met afritsbroek, landkaart en fototoestel om je nek. Of nog erger: een ritje maken in een bus met een open dak. Alsjeblieft Corno, deel ons dé truc om voor een echte local door te gaan!