De Leukste buitenspeeltips

van Leuke moeder Wendy

Rennen, klimmen, ravotten

Túúrlijk vindt mama Wendy het fijn om haar twee zoontjes buiten te laten spelen. “Mijn kids hebben nogal wat energie. Een hele dag binnen maakt het er dan meestal niet gezelliger op. We moeten altijd wel even naar buiten: steppen, naar de speeltuin of naar het speelbos in Breda waar ze hutten kunnen bouwen (en afbreken)” Dit zijn haar leukste buitenspeeltips.

Goed voorbereid op stap
“We hebben een gezellige picknickmand en nemen ook graag vriendjes mee. Het lekkerst (of meest spannend) vinden mijn kinderen indianenboterhammen: een in de lengte gesneden heel brood met op elke boterham een streepje pindakaas, hagelslag, chocopasta, gestampte muisjes en vruchtenhagel (in de breedte). Niet echt heel verantwoord. Ik hoop dat ze nog eens wat meer lekker gaan vinden en ik culinair kan uitpakken ;).”

In Rotterdam
Urban farm Uit Je Eigen Stad is een plek waar de kids lekker kunnen spelen en ik lekker kan bijkletsen met vriendinnen. In de zomer wordt er voor hen van alles georganiseerd.”

“Leuk is ook De Speeldernis in Rotterdam. Daar kunnen ze lekker vies worden. Er zijn allerlei hoekjes en hutjes gecreëerd en over het ondiepe water liggen boomstammen. Aan het einde van de middag kun je marshmallows roosteren boven het vuur, dat ze speciaal voor je aanmaken op verzoek. Ja, we houden vooral van stoere leuke dingen doen.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Keukenbende kinderkookworkshop

'Lust ik niet', 'wil ik niet' en 'ranzig!' meer dan genoeg gehoord aan tafel? Draai de rollen om en laat je kinderen koken voor jou.

Cavia's knuffelen (of geiten)

Ga naar de kinderboerderij en geef de geitjes, cavia's en konijnen al je liefde.

Als kind uit eten

“Anekdotes heb ik zat, zo bestelde ik op mijn zesde al slakken, tot grote verbijstering van de ober."

Herinneringen vastleggen

Leg zoveel mogelijk herinneringen vast! We hebben twee leuke tips voor je.