De 3 beste plekken om de Tour te kijken

Pour le Tour-expérience complèt

Hier moet je zijn

Oké. Je bent in Utrecht. Je bent er klaar voor. En nu? We vertellen je de drie beste plekken voor de volle Tour-experience.

Het epicentrum van de Tour in Utrecht is de Jaarbeurs. Allereerst ga je hier naar de beurs Avant Tour waar je alles te weten komt over de Tour en je je broodnodige Tour-merchandise kan scoren.

Sowieso is de omgeving rondom de Jaarbeurs een belangrijke plek, vlakbij vind je de Start en de Finish. Hartstikke leuk om de dappere rijders daar te zien, maar wil je ze écht voorbij zien scheuren dan raden we je aan om naar de hoek van de Albatrosbrug en de Venuslaan te gaan. De wielrenners komen daar in volle vaart aangefietst en moeten dan een haarscherpe bocht nemen.

Wil je het allemaal wat rustiger bekijken? Ga dan naar één van de dertig pleinen of parken (allemaal vlakbij het parcours) die zijn omgetoverd tot Tourpleinen. Hier kan je via grote beeldschermen de koers rustig – met een koele versnapering wellicht - volgen.

Check op de website van de Tour de France Utrecht het parcours. Op zaterdag 4 juli rijden ze een tijdrit door de stad (etappe 1). Zondag 5 juli is de officiële start en rijden ze een iets ander rondje die ook onder de Domtoren door gaat (etappe 2). Uiteindelijk fietsen ze via de westkant van Utrecht de stad uit, richting Rotterdam. 

Bekijk alle leuke tips en events voor de Tour op onze overzichtspagina: klik hier.   

Leukedingendoen met de Tour de France!

TIP VAN Leukedingendoen met de Tour de France!