Verleid door de muziek

Met tranen in de ogen

En kriebels in de buik

Stiekem is Leuk mens Kim toch best wel romantisch in hart, nieren, en… hoe zit het met de oren dan? Want wat maakt jou nou echt tot over je oren aan het zwijmelen, Kim?

“Absoluut muziek! Ik kan echt tranen in mijn ogen krijgen van een mooi nummer. Ik vind Running van James Bay momenteel heel mooi. Maar James Vincent McMorrow is ook favoriet. Of Michael Kiwanuka. Stiekem luister ik op Spotify best vaak naar lijsten die vol staan met liefdesliedjes. Heerlijk om dan te zwijmelen en kriebels in mijn buik te krijgen, want dat krijg ik er echt van! Maar ik zet ze net zo goed op als ik aan het schoonmaken ben. En dan keihard en heel dramatisch mee blèren natuurlijk. Een muziektip voor tijdens een date denk ik toch aan Motown-achtige muziek: ritmisch en romantisch tegelijk. Al Green vind ik altijd fijn om op te hebben staan als achtergrondmuziek.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Pure verwennerij in het Conservatorium Hotel

Het Parool testte vijf spa’s van Amsterdamse luxehotels en eentje stak er met kop en schouders bovenuit: de Akasha Spa in de kelder van het Conservatorium Hotel.

De muzikale inspiratiebronnen van Yzabel

We vroegen singer-songwriter Yzabel waar ze haar inspiratie vandaan haalt. Heeft Yzabel een echt idool of wordt ze door veel verschillende artiesten geprikkeld?

Slapen in een vogelhuis

De romanticus is natuurlijk op zoek naar het ultieme liefdesnestje. Gelukkig kun je bij De Vreemde Vogel de nacht doorbrengen in een heus vogelhuis. Een slaaplocatie voor de ware tortelduif, noemen we dat.

Maak je eigen lichtjesfestival

Met kerst is het altijd vroeg donker. En dat is mooi, want zodra het begint te schemeren kunnen de gezellige kerstlampjes en kaarsjes aan.