De Leukste etappes van de Tour

Volgens Leuk Mens Vincent

Etappe 19 en 20 worden vuurwerk

De Tour kun je niet voorspellen. Maar natuurlijk zijn er wel etappes waar je traditiegetrouw het meest naar uit kunt kijken. Vincent heeft er wel een paar waar hij goed voor gaat zitten.

“De leukste etappes zijn de korte bergetappes. Daar zitten er dit jaar een aantal van in. Wat je dan ziet is dat de renners het aandurven om er direct vanaf de start een spektakel van te maken. Etappe 19 (vrijdag 24 juli) en vooral etappe 20 (zaterdag 25 juli) naar Alpe d’Huez gaan gegarandeerd voor vuurwerk zorgen.”

“Doorgaans zijn de vlakke etappes niet leuk, omdat ze voorspelbaar zijn. Een sprinter wint. Etappe 5 en 7 zijn daar voorbeelden van. Maar…. hoo…. vergis je er niet in. Een paar jaar geleden dacht ik bij zo’n etappe ook zo. Het was één van de weinige etappes ooit die ik oversloeg. Einde middag keek ik even op de NOS-app voor de uitslag en toen bleek dat ik de allermooiste koers aller tijden had gemist. Het was de beroemde waaieretappe waarin Bauke Mollema en Laurens ten Dam op het vlakke tegen de wind in de aanval trokken. Sensationeel. Zo’n moment missen kun je je als wielerfan simpelweg niet permitteren, dus kun je maar het beste gewoon alles bekijken! :)” 

Bekijk alle leuke tips en events voor de Tour op onze overzichtspagina: klik hier

 
 

 

Leukedingendoen met de Tour de France!

TIP VAN Leukedingendoen met de Tour de France!