Zoeken naar de Big Five

Geen olifanten

Stoere safari's

In Nederland geen olifanten, neushoorns, leeuwen, luipaarden en buffels; ons land kent zijn eigen big five: edelherten, wilde zwijnen, reeën, bevers en zeehondjes. Als je een beetje mazzel hebt spot je ze tijdens één van de stoere safari’s van Staatsbosbeheer. Met stoere voer- of vaartuigen ga je de natuur in. Onderweg laat de boswachter je zien waar en hoe het dier leeft en hoe je zijn sporen herkent. Een tocht langs plekken waar je normaal niet zomaar komt…

Door het hele land organiseert Staatsbosbeheer avontuurlijke safari’s. Zo zijn er in Gelderland en Flevoland edelherten, wilde zwijnen en reeën te spotten. Bevers zijn er in de Biesbosch en om zeehondjes te spotten, worden er tochten in de Grevelingen en op Terschelling gehouden.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Adem in, adem uit…

Wie in Amsterdam-Noord loopt ziet ‘m al van ver: de grote kraan van Faralda op de NDSM-werf met de geweldige hotelkamers. Sinds kort is het niet meer alleen een spectaculaire plek om te overnachten, maar kun je er ook nog vanaf springen. Als je durft.

Ondersteboven van groen

Planten zijn niet alleen heel rustgevend, maar ook gezond: ze zuiveren de lucht en zorgen voor zuurstof. Dag stress, hallo zen. Maar wat als je nou eens wat ánders wilt dan de standaard orchidee op je tafel?

Meesterlijk mountainbiken in NL

Of je net begint of al tien voorvorken hebt versleten: dit zijn de meest avontuurlijke mountainbikeroutes van Nederland.

Doe ook aan crowdfunding!

Met zijn bedrijf Wayv helpt Eric ondernemers om hun projecten te kunnen uitvoeren door ze te ondersteunen met hun netwerk, kennis, of financiële middelen. Hiermee maakt hij het voor andere mensen makkelijker om hun droom waar te maken. En dat vindt Eric belangrijk!