Speel-Doe-Ontdek

De Spelerij & Uitvinderij

Het domein van een kunstenaar

In Dieren vind je het gekste speelparadijs van Nederland. Daar heeft beeldend kunstenaar Jos Spanbroek namelijk zijn fantasie de vrije loop gelaten om een speel-, doe- en ontdekpark te creëren. En dat is niet mis! Het park bestaat uit twee delen: de Spelerij en de Uitvinderij. In de Spelerij vind je allerlei bijzondere speelobjecten die draaien, rollen en geluid maken. Je kunt er doorheen kruipen, vanaf glijden, of zand mee op scheppen. In de Uitvinderij mag je zelf aan de slag om iets te maken: je kunt er figuurzagen, piepschuim snijden, metaal bewerken en nog veel meer.

http://www.spelerij.nl/

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De kracht van stoom

Hoe werkt een stoommachine? En waar werden ze vroeger voor gebruikt? Je kunt met het hele gezin het antwoord vinden bij het Stoommachine Museum in Medemblik.

Interieurinspiratie? Oh Marie!

Op zoek naar leuke, betaalbare styling- en interieurtips? Leuk Mens Diana van Ewijk is fan van Oh Marie!, een website die je onwijs inspireert. 

Frutselen en knutselen

Het regent en je zit verlegen om een originele knutseltip. Zoek niet langer, want Maud heeft een paar leuke in de aanbieding!

Het Oude Ambachten en Speelgoed Museum

Het oude Ambachten en Speelgoed Museum laat je teruggaan naar een tijd zonder smartphone en leidt je rond langs 160 ambachten, winkeltjes van vroeger, compleet ingerichte werkplaatsen en schoolklasjes.