De lekkerste Tiramisu

A la Boris

Als er maar chocola in zit

Boris heeft geen lievelingsgerecht, maar wel een lievelingsingrediënt: chocolade. Join the club, Boris! Daarom een recept voor tiramisu uit eigen keuken voor alle mede-chocoliefhebbers.

Stap 1.
“Koop een pak mix voor brownies van Dr. Oetker (of een ander merk) en bak de brownie volgens recept zodat deze lekker smeuïg is. Laat de brownie afkoelen (belangrijk!) en snijdt ‘m dan in reepjes, blokjes of andere leuke vormen.”


Stap 2.
“Klop 4 eiwitten met een snufje zout in een brandschone vetvrije kom, totdat je het ondersteboven kunt houden en er niets uitvalt. De 4 eierdooiers klop je daarna met wat suiker in een andere kom, totdat het luchtig en lichtgeel is geworden.” 

Stap 3.
“In een derde kom maak je de mascarpone wat vloeibaarder door het te roeren en er wat koude, licht gezoete koffie doorheen te doen. Doop de brownie in dezelfde gezoete koffie waar wat koffielikeur doorheen zit. Hou je niet van koffie, dan is sinaasappellikeur en jus d’orange een goed alternatief!” 

Stap 4.
“Spatel (niet roeren) de mascarpone door de eierdooiers heen, totdat ‘t een mooi mengsel is. Voeg daarna het eiwit toe en spatel dat er stapsgewijs ook doorheen.

Stap 5.
“Bedek de bodem van een schaal met het mengsel en leg er de brownies in en maak zo laagjes net zoals bij lasagna. Zet het daarna voor een paar uur in de koelkast. Eventueel kan je het ook verdelen over verschillende bakjes, dat is makkelijker als je iets wil bewaren voor een andere keer.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Pomms'

Even een patatje halen? Hup, naar Pomms’ op de Rotterdamse Coolsingel! Hier eet je namelijk biologische patat, kroketjes en bitterballen. Vet lekker en verantwoord!

Rozentuin

Rozen zijn niet alleen mooi op een vaas, maar wist je dat ze ook erg lekker smaken? In de Rozentuin leer je er alles over.

Eet nooit hetzelfde

Kelly eet bijna nooit twee keer hetzelfde. Hoe ze dat doet? Dat legt ze aan ons uit!

Smullen van curries

“Ik ben gek op curries, Thaise maar ook Indiase! De smaken die daar samenkomen: goddelijk. Bij curries zitten er vaak heel veel verschillende ingrediënten door elkaar, die tot een smaakexplosie komen.”