De lekkerste Tiramisu

A la Boris

Als er maar chocola in zit

Boris heeft geen lievelingsgerecht, maar wel een lievelingsingrediënt: chocolade. Join the club, Boris! Daarom een recept voor tiramisu uit eigen keuken voor alle mede-chocoliefhebbers.

Stap 1.
“Koop een pak mix voor brownies van Dr. Oetker (of een ander merk) en bak de brownie volgens recept zodat deze lekker smeuïg is. Laat de brownie afkoelen (belangrijk!) en snijdt ‘m dan in reepjes, blokjes of andere leuke vormen.”


Stap 2.
“Klop 4 eiwitten met een snufje zout in een brandschone vetvrije kom, totdat je het ondersteboven kunt houden en er niets uitvalt. De 4 eierdooiers klop je daarna met wat suiker in een andere kom, totdat het luchtig en lichtgeel is geworden.” 

Stap 3.
“In een derde kom maak je de mascarpone wat vloeibaarder door het te roeren en er wat koude, licht gezoete koffie doorheen te doen. Doop de brownie in dezelfde gezoete koffie waar wat koffielikeur doorheen zit. Hou je niet van koffie, dan is sinaasappellikeur en jus d’orange een goed alternatief!” 

Stap 4.
“Spatel (niet roeren) de mascarpone door de eierdooiers heen, totdat ‘t een mooi mengsel is. Voeg daarna het eiwit toe en spatel dat er stapsgewijs ook doorheen.

Stap 5.
“Bedek de bodem van een schaal met het mengsel en leg er de brownies in en maak zo laagjes net zoals bij lasagna. Zet het daarna voor een paar uur in de koelkast. Eventueel kan je het ook verdelen over verschillende bakjes, dat is makkelijker als je iets wil bewaren voor een andere keer.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Ultieme budgetrecepten

Besparen op eten was nog nooit zo leuk! En lekker. Als ex-student kent Leonie de geheimen van het budgetkoken. Lees en kokkerel.

Alles over struisvogels

Waarschijnlijk heb je wel eens een struisvogel in het echt gezien… en dan wel op je bord, in de vorm van biefstuk. Voor de rest zie je deze vogels namelijk niet echt veel in Nederland. Behalve in het dorpje Sluis dan.

Onbedoeld kindvriendelijk uit eten

Restaurants die speciaal rekening houden met kinderen zijn zelden prettig voor ouders. Dat kan anders weet Debby. En leuker.

Eten in een voormalig badhuis

Bij Badhu, een voormalig badhuis, geniet je van Wereldse gerechtjes in een interieur vol industriële, Oosterse en vintage items.