Het lekkerste wijnrecept

Boeuf à la Bourguignonne

Slow food avant la lettre

Koken met wijn is fantastisch. En dan bedoelen we niet vissticks bakken met een glas vin du Migraine in je hand. Ook in de keuken kan goede wijn een belangrijke rol spelen. Hamersma bereidt graag de volgende klassieker...

“Een klassieker is boeuf à la Bourguignonne. Dat is slow food avant la lettre. Een valkuil bij het maken is slechte wijn gebruiken die ook niet voor gewone consumptie geschikt is. Of dit recept ook voor geheelonthouders geschikt is? Ik ken ze niet. En die adviseer ik ook niet om een recept met wijn te eten: je zou er zo maar dood van kunnen gaan.”

Voor dit rundvleesgerecht maak je een marinade en een saus.

Voor de marinde heb je nodig:
Bourgogne, Cognac, ui, knoflook, peterselie, bladselderij, laurierblad, wortel, zwarte peper, tijm en zout.

Voor de saus heb je nodig:
spekblokjes, ui, knoflook, bloem, runderbouillon, tomaten en zwarte peper.

Lees het volledige recept, uit Harolds eigen kookboekencollectie, hier

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Organiseer een improvisatiediner

Dit zijn de Leuke Culinaire Dingen van Maarten van Caulil, eigenaar van een bijzondere Amsterdamse delicatessenwinkel.

Genieten bij Gartine

In alle rust genieten van een heerlijk ontbijt, lunch of high tea met producten die rechtstreeks uit eigen moestuin komen. Het wordt nog beter: het is midden in het centrum in een zestiende-eeuws pand.

Het kookboek van de eeuw

Er zijn nogal wat klassiekers op kookboekgebied. Klassiekers die je onmogelijk allemaal in je boekenkast kan hebben staan - tenzij je een overload aan ruimte en tijd en geld en toewijding hebt. 

Romantische avond in Harderwijk

Kelly is foodblogger en eigenaar van GoodFoodLove. Dat Kelly van lekker eten houd is dus geen nieuws.