Spaghetti eten zoals Lady en de Vagebond

Maar dan nog lekkerder

Tip van Leuk Mens Kelly

Kelly is foodblogger en eigenaar van GoodFoodLove. Eten is haar lievelings, maar toch is er een speciaal gerecht waar je Kelly ’s nachts voor wakker kunt maken… Maar dan wel met verse ingrediënten.  

“Jaaaaaren geleden zag ik Lady en de Vagebond en het enige wat me bij is gebleven is de scène dat de twee hondjes samen schattig een bord spaghetti met gehaktballetjes aten. Een paar maanden terug vond ik eindelijk het perfecte recept van Donna Hay. Ik ben meteen de keuken ingedoken. Het is één van de weinige gerechten die vaker dan één keer in dezelfde vorm bij ons op tafel is verschenen. Hier wil je gewoon niks aan veranderen.” 

“De saus is super smaakvol, de gehaktballen zijn sappig, de pasta natuurlijk perfect al dente en er gaan verse kruiden bovenop. Vers, zelfgemaakt en goed op smaak: dat zijn voor mij de ingrediënten voor hét perfecte gerecht.”

“In Lelystad is er helaas niet heel veel mogelijkheid om écht verse ingrediënten te halen. Zo is er maar één goede slager en hebben we pas sinds een paar weken een groenteboer in het centrum. Naar mijn idee ben je met goede ingrediënten al halverwege. Er zitten hier wel veel boeren in de buurt, wat ik erg leuk vind omdat je daar de allerlekkerste en verse dingen haalt: polderhoen, eitjes van eigen kippen en groenten en fruit van eigen land. Ik zou zeggen: ga eens wat vaker naar de boer of kleine zaakjes. Zij blij, jij ook heel blij” 

Kijk hier voor het recept van de spaghetti met gehaktballetjes

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Feel je good in Groningen

Koffietentjes waar alles heerlijk en eerlijk is: daar kunnen er wat ons betreft nooit genoeg van zijn. Zo is er ook Feel Good in het Groningse Oude kijk in ’t Jatstraat.

Een gerecht voor elke situatie

Stamppot eet je meestal niet in de zomer - veel te zwaar, joh. Maar met guur weer heb je juist wel zin in comfort food. Zo past het ene gerecht beter bij een jaargetij dan het andere. Ook bij Leukerd Willemijn wordt wat ze op het menu zet bepaald door een aantal omstandigheden.

Leuke plekjes in Utrecht

Utrecht is de hometown van Marloes Toonen. En ze is niet voor niets Leuk Mens, daarom vertrouwen we haar volledig als het gaat om Leuke plekjes in de gezellige Domstad.

Restaurants voor een intiem avondje

Neem de liefde van je leven (of gewoon een tijdelijk lekkertje) mee naar deze twee romantische restaurants.