Spaghetti eten zoals Lady en de Vagebond

Maar dan nog lekkerder

Tip van Leuk Mens Kelly

Kelly is foodblogger en eigenaar van GoodFoodLove. Eten is haar lievelings, maar toch is er een speciaal gerecht waar je Kelly ’s nachts voor wakker kunt maken… Maar dan wel met verse ingrediënten.  

“Jaaaaaren geleden zag ik Lady en de Vagebond en het enige wat me bij is gebleven is de scène dat de twee hondjes samen schattig een bord spaghetti met gehaktballetjes aten. Een paar maanden terug vond ik eindelijk het perfecte recept van Donna Hay. Ik ben meteen de keuken ingedoken. Het is één van de weinige gerechten die vaker dan één keer in dezelfde vorm bij ons op tafel is verschenen. Hier wil je gewoon niks aan veranderen.” 

“De saus is super smaakvol, de gehaktballen zijn sappig, de pasta natuurlijk perfect al dente en er gaan verse kruiden bovenop. Vers, zelfgemaakt en goed op smaak: dat zijn voor mij de ingrediënten voor hét perfecte gerecht.”

“In Lelystad is er helaas niet heel veel mogelijkheid om écht verse ingrediënten te halen. Zo is er maar één goede slager en hebben we pas sinds een paar weken een groenteboer in het centrum. Naar mijn idee ben je met goede ingrediënten al halverwege. Er zitten hier wel veel boeren in de buurt, wat ik erg leuk vind omdat je daar de allerlekkerste en verse dingen haalt: polderhoen, eitjes van eigen kippen en groenten en fruit van eigen land. Ik zou zeggen: ga eens wat vaker naar de boer of kleine zaakjes. Zij blij, jij ook heel blij” 

Kijk hier voor het recept van de spaghetti met gehaktballetjes

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De beste Nederlandse wijnboer

Je kunt er lacherig over doen, maar in Nederland wordt echt goede wijn geproduceerd. Harold is erg gecharmeerd van een wijnboer in de Achterhoek.

NeighbourFood Market

Heerlijk eten op het Westergasterrein, een plek waar foodlovers samenkomen. Rondhangen, kletsen met de mensen achter de kraampjes, je doet waar je zin in hebt.

Tips voor stadse mama's

Op Leukedingendoen lees je natuurlijk al heel veel leuke tips die je met je kleine kunt doen. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer blogs en websites vol leuks voor kinderen! Bijvoorbeeld urbanmoms.nl.

Op wie ben jij verliefd?

Spannend! Stiekem anonieme briefjes schrijven naar iemand die je leuk vindt. Maar als je dat niet durft op een écht briefje, doe ’t dan lekker online op liefdesbiecht.nl.