Kids met groene vingers

Geef ze hun eigen (moes)tuin

Verantwoord & leuk

Iedereen kan het: zijn eigen groenten, fruit en bloemetjes kweken. Alles wat je nodig hebt is een bak met aarde, wat zaadjes, een beetje zon, water en geduld. Ook de ultieme manier om je koters kennis te laten maken met De Natuur en ze te leren waar hun eten nou vandaan komt. 

Heb je niet veel ruimte of tijd? Of weinig verstand van tuinieren? Lees dan even verder want deze periode van het jaar (april – mei) is hét moment om de zaadjes te planten, zodat je deze zomer kunt genieten van je zelfverbouwde groenvoer.

Benodigdheden

-       Een stukje grond in de tuin of een kistje met een worteldoek, gevuld met (biologische) moestuinaarde.

-       Zaadjes van radijsjes, sla en komkommer (groenten die snel groeien en bijna ieder kind wel lust).

-       Een paar voorgekweekte plantjes van bijvoorbeeld tomaat of aardbei.

Op de verpakking van de zaadjes staat wel wanneer en hoe je de zaadjes moet planten. Tip: koop in het tuincentrum ook vast wat voorgekweekte plantjes, want dan kunnen de kinderen sneller oogsten en houden ze de moed erin! Nog een tip: van elke dag wat liefde en een goed gesprek groeien ze sneller.

Via internet kun je heel veel meer informatie vinden over hoe je je moestuin vol kunt zetten. Bijvoorbeeld de website Makkelijke Moestuin. Wil je liever offline lezen: het boekje Zelf Geoogst is ook een leuke gids

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Vaarwel zwangerschapskilo's

Romina weet alles over afvallen na je zwangerschap. Oké niet alles, maar wat ze wel wist staat in haar boek 'Vet man, zo'n baby'. Mocht je geen tijd hebben om een boek te lezen, lees dan deze afvaltips.

Samen zonsondergang kijken

Het toppunt van romantiek is samen naar een zonsondergang staren.

Aardbeienland

Zelf je aardbeien plukken in Aardbeienland. Er is ook een aardbeienmuseum en je krijgt culinaire aardbeientips. Smullen maar.

Leukste plekjes in Lelystad

Leuk Mens Seline woont in Lelystad, dus reken maar dat zij de Leukste plekjes van deze stad weet! Wij zijn wel benieuwd waar Seline het liefst naartoe gaat. Waar moet je zijn voor het lekkerste drankje of hapje en welke winkels mag je echt niet overslaan?