De bloemetjes & de bijtjes

Heel natuurlijk

I love you, honey

Ha, met die titel dacht jij natuurlijk meteen aan andere romantische dingen die je met je levenspartner kan doen. Zet dat maar weer uit je hoofd, want deze tip gaat over echte bijtjes. En de bloemetjes die ze nodig hebben. En dat die bloemetjes steeds schaarser worden. En dat dat heel slecht is voor de bijtjes. En dat er een massale bijensterfte aan de gang is. Eigenlijk is dit een heel grimmig verhaal, sorry.

Gelukkig is er I love beeing. Die organiseren regelmatig workshops en andere bijzonder leuke evenementen waar je bij wil zijn. Bijvoorbeeld de cursus Urban Beekeeping, waar je leert hoe je je eigen bijenvolkje in je tuin of op je dak kunt houden. Want bijen zijn niet eng, maar wél heel nodig voor de biodiversiteit. Zonder bijen geen groenten en fruit, geen vrolijke blommekes en geen honing.

Wil jij ook blije bijen? Kijk voor de eerstvolgende cursussen op Bzz!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Moestuinen for Dummies

ja, daar zit je dan met al je moestuintjes van de bekende grootgrutter. Enthousiast stonden ze een beetje in je woonkamer te kiemen en toen groeiden ze uit hun jasje en moesten ze naar buiten. En nu?

Cursus partnermassage

Voel niet langer zonder doel en leer de basis van het masseren tijdens een cursus partnermassage...

Jaap is bezet, dames!

Als je met je hoofd op tv bent, krijg je al snel aandacht van het andere geslacht. Jaap vormt daarop geen uitzondering. Hoe gaat hij om met alle versierpogingen?

Inspirerende plekken voor een schrijver

Wij vermoeden dat iemand die schrijft veel inspiratie nodig heeft. Waar stilt schrijver en cultureel multitalent Maurice zijn honger naar moois? Overal eigenlijk wel, zo laat hij weten. Voor Leukedingendoen noemt hij toch een paar speciale plekken.