De bloemetjes & de bijtjes

Heel natuurlijk

I love you, honey

Ha, met die titel dacht jij natuurlijk meteen aan andere romantische dingen die je met je levenspartner kan doen. Zet dat maar weer uit je hoofd, want deze tip gaat over echte bijtjes. En de bloemetjes die ze nodig hebben. En dat die bloemetjes steeds schaarser worden. En dat dat heel slecht is voor de bijtjes. En dat er een massale bijensterfte aan de gang is. Eigenlijk is dit een heel grimmig verhaal, sorry.

Gelukkig is er I love beeing. Die organiseren regelmatig workshops en andere bijzonder leuke evenementen waar je bij wil zijn. Bijvoorbeeld de cursus Urban Beekeeping, waar je leert hoe je je eigen bijenvolkje in je tuin of op je dak kunt houden. Want bijen zijn niet eng, maar wél heel nodig voor de biodiversiteit. Zonder bijen geen groenten en fruit, geen vrolijke blommekes en geen honing.

Wil jij ook blije bijen? Kijk voor de eerstvolgende cursussen op Bzz!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Verleidelijke make-up

Nepwimpers en vijf lagen lipstick. De natte droom van elke man? Heus niet, volgens Aranka. Een potje zoenen kun je zo wel vergeten. Met welke make-up verleid je ‘m wel?

Maak je eigen lichtjesfestival

Met kerst is het altijd vroeg donker. En dat is mooi, want zodra het begint te schemeren kunnen de gezellige kerstlampjes en kaarsjes aan.

Wild buitenspelen

In Rotterdam is er Speeldernis: een speeltuin op een (naar eigen zeggen) ‘avontuurlijk terrein’.

Ongepland op date

Je hoeft heus geen privé limousine te huren of een tafeltje in een 4-sterren restaurant te boeken om een vrouw vlinders in haar buik te bezorgen. Het mag wel een beetje ongedwongen vindt Leuk Mens Jooske.