De bloemetjes & de bijtjes

Heel natuurlijk

I love you, honey

Ha, met die titel dacht jij natuurlijk meteen aan andere romantische dingen die je met je levenspartner kan doen. Zet dat maar weer uit je hoofd, want deze tip gaat over echte bijtjes. En de bloemetjes die ze nodig hebben. En dat die bloemetjes steeds schaarser worden. En dat dat heel slecht is voor de bijtjes. En dat er een massale bijensterfte aan de gang is. Eigenlijk is dit een heel grimmig verhaal, sorry.

Gelukkig is er I love beeing. Die organiseren regelmatig workshops en andere bijzonder leuke evenementen waar je bij wil zijn. Bijvoorbeeld de cursus Urban Beekeeping, waar je leert hoe je je eigen bijenvolkje in je tuin of op je dak kunt houden. Want bijen zijn niet eng, maar wél heel nodig voor de biodiversiteit. Zonder bijen geen groenten en fruit, geen vrolijke blommekes en geen honing.

Wil jij ook blije bijen? Kijk voor de eerstvolgende cursussen op Bzz!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Blotenvoetenpaden

Blootsvoets, barrevoets, ongeschoeid. Allemaal woorden die hetzelfde zeggen; zonder schoenen wandelen. Verschillende ondergronden in de natuur zorgen voor een unieke belevenis.

Slapen in een yurt op Texel

Comfortabel overnachten in een yurt: een van oorsprong Mongoolse tent. Deze yurts vind je ook op het mooie Texel.

Flirten doe je zo

“Geloof je in liefde op het eerste gezicht of zal ik nog een keer langs lopen?” 

Ho! Stop! Niet doen hoor! Je weet zelf toch óók wel dat kleffe clichés niet werken? Wat wel? Wij van Leukedingendoen weten het natuurlijk ook niet helemaal zeker, maar we hebben een vermoeden dat de volgende tips op zijn minst handig kunnen zijn.

Hippe mannen

Mannen houden van snelle wagens, slicke fietsen en toffe gadgets als we het even plat mogen zeggen. Maar wat is de trend van dit jaar en wat moet je als echte man toch echt eens uitproberen?