De favoriete dag van Amber

Witte stranden, blauwe zee

En een man die goed kan surfen

Ex-danseres Amber houdt van reizen en is altijd actief. Wat zou ze het liefst doen op een dag waarop álles kan? Daar hoeft ze niet lang over na te denken.

“Als ik ál het geld van de wereld zou hebben weet ik precies wat ik wil doen. Allereerst heerlijk uitgerust wakker worden in mijn lodge aan het strand in het ochtendzonnetje, met een lichte bries door de palmbomen en uitzicht op zee. Daarna begin ik met 20 min yoga stretches en Barre workout en neem daarna een verfrissende duik in het blauwe zeewater. Gevolgd door een gezond ontbijt met vers fruit en kokoswater. Na mijn ochtendritueel verplaats ik mij naar het strand met een goed boek voor een mega tanning uurtje. Dan is het coffee time! Het wordt een ice coffee met heerlijk zelf gebrande bonen. Mijn man die goed kan surfen staat klaar met onze boards en we duiken de golfen in...”

“Met onze ouderwetse open auto rijden we langs de kust naar de stad, waar we lunchen met sushi bij een heel klein tentje. Dan struinen we de stad nog even door en drinken een koud biertje met vrienden op terras. Voor het avond eten bereiden we een barbecue voor met verse vis, groenten en salades en nodigen vrienden en familie uit. De Corona en wijn staat koud en deep house muziek klinkt op de achtergrond.”

“Na het eten zitten we rond het kampvuur en pak ik mijn gitaar om liedjes te zingen. Er moet natuurlijk nog wel gedanst worden en we gaan naar een club aan het strand waar een band staat te spelen. We dansen de salsa en drinken heerlijek mojitos. We dansen tot de late uurtjes en lopen langs het strand naar huis. Nog een avondduik onder de sterren en dan lekker naast mijn man in slaap vallen.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Hoe voel je je vandaag?

Soms heb je van die dagen dat je fluitend over straat loopt en soms heb je van die dagen dat je grommend over straat loopt. Met de app Mr Mood kun je dagelijks aangeven hoe je je voelt.

Sportieve vakantie-spots

Kijk, vakantie is dus níet uitgevonden om maar eindeloos op je stetcher te blijven sudderen. Je krijgt er dikke billen van, straks een straffe rimpelkop en met een beetje pech doet het je gemoed ook geen goed. Nee, dan de sportieve vakantie! Dan knapt een mens pas echt van op. Ervaringsdeskundige Sylvia leent haar favoriete spots uit.

Workshop Haka

Haka is de traditionele dans van de Maori: de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland.

Strand in eigen land

Massaal gaan we in de zomer op strandvakantie naar het zuiden van Europa of een mooi ver eiland. Maar waarom eigenlijk? We hebben zelf heel veel strand om uit te kiezen!