Een dagje wandelen in Brabant

Met de iPhone app

Brabant vertelt

Wil je Brabant te voet of op de fiets ontdekken? Download dan eerst even de gratis iPhone app Brabant Vertelt. Dan kom je meer te weten over die mooie oude boerderij in het centrum van het dorp, over dat ene kunstwerk langs de snelweg, of over het ontstaan van het Brabantse landschap. Elke fiets- en wandelroute heeft zijn eigen verhaal. Met gedichten, geluiden, beelden en animaties word je meegenomen op reis door de vele verhalen die Brabant rijk is.

De thema’s van de routes zijn divers. Verhalen over stad en land, over kunst en cultuur en over erfgoed en historie. Leuk voor volwassen, en ook leuk voor kinderen. Samen ontdek je de mooiste plekken en verhalen van Brabant.

Goed om te weten: je kunt de routes thuis downloaden, zodat je verder geen internet nodig hebt. Bovendien laat de app je zien waar je kunt parkeren, waar de bezienswaardigheden op de route zijn en waar je even lekker kunt pauzeren met een kopje koffie. Handig!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Schrijf een Twittercolumn

Geen idee wat je op Twitter moet? Volg deze tips en begin je eigen Twittercolumn.

Dit is een lachen workshop

Lachyoga. De een kan er niet om lachen, de ander vindt het hilarisch. Maar hoe dan ook: het is zeker het proberen waard. Want lachen is nou eenmaal razend gezond voor lichaam en geest. Je wordt er vrolijk van, je krijgt positieve energie en het bevordert de creativiteit. 

Dieren tekenen met je iPhone of iPad

Leer het alfabet spelenderwijs met de app Drawnimal. Fijn vormgegeven en heel interactief. Dit heb je nodig: de app op iPhone of iPad, een vel papier en een potlood of pen. Tekenen maar!

De beste app om fit te blijven

Ze mag dan programma’s presenteren waarin stilzitten geen optie is, ook Geraldine kan af en toe wel wat hulp gebruiken. Bijvoorbeeld van een sportieve app. Dit is haar favoriet.