Een dagje wandelen in Brabant

Met de iPhone app

Brabant vertelt

Wil je Brabant te voet of op de fiets ontdekken? Download dan eerst even de gratis iPhone app Brabant Vertelt. Dan kom je meer te weten over die mooie oude boerderij in het centrum van het dorp, over dat ene kunstwerk langs de snelweg, of over het ontstaan van het Brabantse landschap. Elke fiets- en wandelroute heeft zijn eigen verhaal. Met gedichten, geluiden, beelden en animaties word je meegenomen op reis door de vele verhalen die Brabant rijk is.

De thema’s van de routes zijn divers. Verhalen over stad en land, over kunst en cultuur en over erfgoed en historie. Leuk voor volwassen, en ook leuk voor kinderen. Samen ontdek je de mooiste plekken en verhalen van Brabant.

Goed om te weten: je kunt de routes thuis downloaden, zodat je verder geen internet nodig hebt. Bovendien laat de app je zien waar je kunt parkeren, waar de bezienswaardigheden op de route zijn en waar je even lekker kunt pauzeren met een kopje koffie. Handig!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Utrecht als één groot speelveld

Wil je op een bijzondere manier Utrecht verkennen?

Ga eens blokarten

Het weer in Nederland wisselt nog vaker dan het humeur van je schoonmoeder, lange zonnige stranddagen zijn dan ook niet aan ons besteed.

Paardrijden op het strand

Lijkt het je leuk om een keer buiten paard te rijden, maar heb je geen ervaring? Puur Terschelling maakt ritten van twee uur met onervaren ruiters.

Sterrenkijken op je rug

Sterrenkijken kan eigenlijk altijd: met helder weer in de tuin of op de camping en als je het echt goed aan wilt pakken ga je naar een sterrenwacht.