Een dagje wandelen in Brabant

Met de iPhone app

Brabant vertelt

Wil je Brabant te voet of op de fiets ontdekken? Download dan eerst even de gratis iPhone app Brabant Vertelt. Dan kom je meer te weten over die mooie oude boerderij in het centrum van het dorp, over dat ene kunstwerk langs de snelweg, of over het ontstaan van het Brabantse landschap. Elke fiets- en wandelroute heeft zijn eigen verhaal. Met gedichten, geluiden, beelden en animaties word je meegenomen op reis door de vele verhalen die Brabant rijk is.

De thema’s van de routes zijn divers. Verhalen over stad en land, over kunst en cultuur en over erfgoed en historie. Leuk voor volwassen, en ook leuk voor kinderen. Samen ontdek je de mooiste plekken en verhalen van Brabant.

Goed om te weten: je kunt de routes thuis downloaden, zodat je verder geen internet nodig hebt. Bovendien laat de app je zien waar je kunt parkeren, waar de bezienswaardigheden op de route zijn en waar je even lekker kunt pauzeren met een kopje koffie. Handig!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Watersporten als een vis in het water

Lakeside Paradise klinkt als een locatie die je alleen met een geheime kaart van Leonardo Di Caprio en een hoop doorzettingsvermogen kunt bereiken. 

Neem je hoepel overal mee naartoe

Toch lastig: zo’n lompe hoepel meeslepen naar het park, festival of de sportschool. Dat leek toch makkelijker toen je 7 was. Die strakke taille kun je zo dus wel vergeten… Nou, daar waren ze het bij Hoop It Yourself mooi niet mee eens! 

Disco Boodschappen!

Blok vrijdagavond 10 april in je agenda, want dan is Disco Boodschappen bij de Dirk van den Broek op het Marie Heinekenplein in Amsterdam.

Stijlvolle sportkleding

Stijlvolle sportkleding vinden is bepaald geen sinecure. Omdat Sylvia Kirschenmann zich al vier keer charmant door het Nederlands kamioenschap snowboarden gesjeesd heeft vragen we haar om advies: