Een dagje wandelen in Brabant

Met de iPhone app

Brabant vertelt

Wil je Brabant te voet of op de fiets ontdekken? Download dan eerst even de gratis iPhone app Brabant Vertelt. Dan kom je meer te weten over die mooie oude boerderij in het centrum van het dorp, over dat ene kunstwerk langs de snelweg, of over het ontstaan van het Brabantse landschap. Elke fiets- en wandelroute heeft zijn eigen verhaal. Met gedichten, geluiden, beelden en animaties word je meegenomen op reis door de vele verhalen die Brabant rijk is.

De thema’s van de routes zijn divers. Verhalen over stad en land, over kunst en cultuur en over erfgoed en historie. Leuk voor volwassen, en ook leuk voor kinderen. Samen ontdek je de mooiste plekken en verhalen van Brabant.

Goed om te weten: je kunt de routes thuis downloaden, zodat je verder geen internet nodig hebt. Bovendien laat de app je zien waar je kunt parkeren, waar de bezienswaardigheden op de route zijn en waar je even lekker kunt pauzeren met een kopje koffie. Handig!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Meesterlijk mountainbiken in NL

Of je net begint of al tien voorvorken hebt versleten: dit zijn de meest avontuurlijke mountainbikeroutes van Nederland.

Leukste bos voor kinderen

Op zoek naar een leuk bos dat de fantasie van kinderen prikkelt? 

Donutje varen in Groningen

Met je matties lekker chill ronddobberen op het water in een feloranje donut. In Groningen kan het! Daar worden deze kekke partybootjes in de vorm van een donut verhuurd inclusief parasol.

Golf in een neon jungle

Golf boring? Dan ben je zeker nog nooit in Glowgolf geweest.