Disco Boodschappen!

Swingen met je bonuskaart

Op 10 april in Amsterdam

Blok vrijdagavond 10 april in je agenda, want dan is Disco Boodschappen bij de Dirk van den Broek op het Marie Heinekenplein in Amsterdam. Lees: funky beats, boodschappenmandjes, discomeisjes op rolschaatsen en een heuse bowlingbaan. Typisch gevalletje van Leuk en daar willen we meer over weten. En dus belden we Leuk Mens én mede-organisator Joep Verbunt.

Hoi Joep, vertel ons er meer over!

“Vrijdag 10 april sluit de Dirk om 21:00 uur haar deuren als supermarkt. En een uur later gaat de winkel weer open als discotheek. Er is een discobowlingbaan, er worden dancebattles gehouden en natuurlijk is er een dj die fijne deuntjes draait. Leuk weetje: Amsterdam is de eerste stad ter wereld waar Disco Boodschappen wordt gegeven!”

Hoe ben je op dit idee gekomen?

“In 2012 liet een student een briefje achter in een supermarkt. De student vroeg niet om een bijbaantje of bijles, maar of de supermarkt een keertje disco-winkelen wilde organiseren. Twee jaar later maakte BNN-presentator Valerio Zeno een foto van het briefje en zette het op Twitter. Toen wij dat briefje zagen wisten wij meteen: dit moeten wij gaan organiseren! We maakten een Facebook-event aan en kregen meer dan 10.000 aanmeldingen. Na contact met verschillende supermarkten, bleek Dirk van den Broek het beste bij het concept te passen.” 


Wat verwacht je van de avond?

“Wij hopen een leuke, creatieve en positieve sfeer tijdens het evenement. Iedereen moet verkleed komen, wat ook een grappig gezicht zal zijn. Daarnaast hoop ik dat iedereen twee uur lang geniet van dit geweldige evenement – en net zo verbaasd zullen zijn als wij.”

Wat is de ultieme discoboodschappenmove?

“Haha, dat is niet zo moeilijk. Je hand gaat van links naar rechts en terwijl je dat doet, doe je de moonwalk.”

En het ultieme discoboodschappennummer?

“Ah, dat is een lastige. Er is een playlist op Kollekt.FM aangemaakt waar iedereen zijn favoriete nummers op kan zetten. Maar ik denk dat Boney M toch het beste nummer is!”

De kaartverkoop voor Disco Boodschappen start op 17 maart om 15:00 uur. Een kaartje kost € 7,50. Je koopt eigenlijk een boodschappenlijstje, waar producten op staan die je tijdens het boodschappen mag meenemen. Dat lijstje wordt nog samengesteld!

Koop hier je kaartjes

Wat: Disco Boodschappen Waar: Dirk van den Broek aan het Marie Heinekenplein, Amsterdam Wanneer: vrijdag 10 april van 21:30 – 0:00 uur

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Running dinner

Wil je eens creatief culinair doen met een (grote) groep vrinden? Organiseer dan een running dinner.

Leuke app: Rotterdam Routes

Lopen door Rotterdam is echt heus waar superleuk. Helemaal met de app ‘Rotterdam Routes’, waar je 5 verschillende routes kunt uitkiezen. Iedere route heeft een eigen thema en een eigen audiogids, die je het verhaal van Rotjeknor haarfijn vertellen.

 

Papaklas

Weet je wat je moet doen als de vliezen breken? Wat een hydrofiele doek is?

Zo niet…. Geen probleem, want vanaf nu kun je bij de Papaklas een cursus volgen. Tijdens deze cursus leer je van twee ervaren vaders wat je als aanstaande vader in 2016 zou moeten weten. 

Vaarwel zwangerschapskilo's

Romina weet alles over afvallen na je zwangerschap. Oké niet alles, maar wat ze wel wist staat in haar boek 'Vet man, zo'n baby'. Mocht je geen tijd hebben om een boek te lezen, lees dan deze afvaltips.