Disco Boodschappen!

Swingen met je bonuskaart

Op 10 april in Amsterdam

Blok vrijdagavond 10 april in je agenda, want dan is Disco Boodschappen bij de Dirk van den Broek op het Marie Heinekenplein in Amsterdam. Lees: funky beats, boodschappenmandjes, discomeisjes op rolschaatsen en een heuse bowlingbaan. Typisch gevalletje van Leuk en daar willen we meer over weten. En dus belden we Leuk Mens én mede-organisator Joep Verbunt.

Hoi Joep, vertel ons er meer over!

“Vrijdag 10 april sluit de Dirk om 21:00 uur haar deuren als supermarkt. En een uur later gaat de winkel weer open als discotheek. Er is een discobowlingbaan, er worden dancebattles gehouden en natuurlijk is er een dj die fijne deuntjes draait. Leuk weetje: Amsterdam is de eerste stad ter wereld waar Disco Boodschappen wordt gegeven!”

Hoe ben je op dit idee gekomen?

“In 2012 liet een student een briefje achter in een supermarkt. De student vroeg niet om een bijbaantje of bijles, maar of de supermarkt een keertje disco-winkelen wilde organiseren. Twee jaar later maakte BNN-presentator Valerio Zeno een foto van het briefje en zette het op Twitter. Toen wij dat briefje zagen wisten wij meteen: dit moeten wij gaan organiseren! We maakten een Facebook-event aan en kregen meer dan 10.000 aanmeldingen. Na contact met verschillende supermarkten, bleek Dirk van den Broek het beste bij het concept te passen.” 


Wat verwacht je van de avond?

“Wij hopen een leuke, creatieve en positieve sfeer tijdens het evenement. Iedereen moet verkleed komen, wat ook een grappig gezicht zal zijn. Daarnaast hoop ik dat iedereen twee uur lang geniet van dit geweldige evenement – en net zo verbaasd zullen zijn als wij.”

Wat is de ultieme discoboodschappenmove?

“Haha, dat is niet zo moeilijk. Je hand gaat van links naar rechts en terwijl je dat doet, doe je de moonwalk.”

En het ultieme discoboodschappennummer?

“Ah, dat is een lastige. Er is een playlist op Kollekt.FM aangemaakt waar iedereen zijn favoriete nummers op kan zetten. Maar ik denk dat Boney M toch het beste nummer is!”

De kaartverkoop voor Disco Boodschappen start op 17 maart om 15:00 uur. Een kaartje kost € 7,50. Je koopt eigenlijk een boodschappenlijstje, waar producten op staan die je tijdens het boodschappen mag meenemen. Dat lijstje wordt nog samengesteld!

Koop hier je kaartjes

Wat: Disco Boodschappen Waar: Dirk van den Broek aan het Marie Heinekenplein, Amsterdam Wanneer: vrijdag 10 april van 21:30 – 0:00 uur

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Stomen in het hooi

Al een poosje geen tijd meer voor jezelf of je levenspartner gehad? Duik samen het hooi in en stoom al je sores eruit. 

De leukste cafes aan de haven

Daar in dat kleine café aan de haven, daar zijn de mensen gelijk en tevree. Daar telt je geld, of wie je bent, niet meer mee

Speeltuin RavotAapia

Hier bij Leukedingendoen zijn we geen fan van grote overdekte speeltuinen. Alsof de natuur in de buurt niet genoeg leuks te bieden heeft. Toch klinkt deze tip van Hannelore wel erg leuk... 

Vrolijke bloemetjes

Rozen zijn rood, viooltjes zijn blauw en óóh bloemetje wat hou ik toch van jou! Bloemen maken ons vrolijk, laten ons lachen en geven ons kleur. En zo’n bloemenmoment gun je toch iedereen? Wij hebben daarom de leukste bloementips voor je op een rijtje gezet.