Games voor pacifisten

Van SimCity tot F1 2012

Geen druppel bloed, wel bloedspannend

Games gewelddadig? Sommige zeker. Maar heel veel spellen moeten niets van wapengekletter weten. Jan tipt er een aantal die je gerust kunt spelen als je dienstweigerende oom op de koffie is.

“Ik word helemaal zen van bouwgames. Volgend jaar verschijnt de nieuwe SimCity waarbij je helemaal je eigen stad kunt ontwerpen, dus dat is een goede. Daarnaast is een potje FIFA of PES - ik heb geen uitgesproken voorkeur- natuurlijk altijd leuk als er een vriend(in) langskomt. Alhoewel, sommige types worden behoorlijk agressief als ze een pot virtueel voetbal verliezen. Ook is F1 2012, de nieuwe Formule 1 game net uit. Daar vloeit geen druppeltje bloed maar die races zijn wel bloedspannend.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Nu even niet!

Dus… wat zijn jouw goede voornemens voor dit jaar? Er is altijd iemand die het niet kan laten om het je te vragen. Het liefst zak je natuurlijk ter plekke door de grond, maar toch stamel je voorzichtig: ‘Eh minder snoepen, meer sporten en meer leuke dingen doen.’

Roberto’s ijsrecept

Het ijs van Roberto wordt alom geprezen. Dus als hij je een recept geeft, weet je dat het wel snor zit. Gelukkig is hij de beroerdste niet. Dus zie hier: honing & maanzaad-ijs. Mmmjam!

Wat oma nog kan

Onze oma’s leerden vroeger allemaal op de lagere school, tijdens de handwerkles, handige trucjes waar wij als volwassenen heel hard voor naar een naaiatelier rennen. Je kunt je twijfels hebben bij het nut van ‘sokken stoppen’, maar een gat in je favoriete wollen vest repareren of een winkelhaak maken: daar hebben we wat aan.

Top 3 vintageshops

Ook dol op vintagekleding? Maar weet je niet altijd waar je 't zoeken moet? Eva tipt je 3 leuke vintagewinkels in Nederland en België.