Duurzaam hotel in Amsterdam

Ecomama

Heel bewust slapen

Als jij denkt dat je geitenwollensokken moet dragen om duurzaam te zijn, dan heb je ’t mooi mis. Want hotel Ecomama in Amsterdam is namelijk hartstikke duurzaam én hip tegelijk.

In dit hotel zijn er allerlei aanpassingen gedaan waardoor er zo min mogelijk energie en water verbruikt wordt door de hotelgasten. Daarnaast heeft eigenaresse Anika Jacobs materialen gerecycled en krijgt gebruikt meubilair bij Ecomama een tweede (of derde) kans. De kunst aan de muur is van lokaal talent en het eten liefst biologisch.

De deur wordt inmiddels platgelopen door (internationale) gasten die zorgeloos willen dromen van een betere wereld. Ga jij voor de goedkopere slaapzaal of de luxe tweepersoonskamer? De keuze is reuze!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Champing

Champing is kamperen in een kerk in Engeland! Lekker warm en droog logeren in een authentiek gebouw dat er nog hetzelfde uitziet als honderden jaren geleden.

Was het altijd maar Urlaub

“Urlaub is een plek waar alles kan en mag”, staat op hun website. Sorry hoor, maar als je dat zegt is de Leukedingendoen-redactie meteen overtuigd.

Schatzoeken

Op de Lochemse berg kun je zelf nog kristallen vinden, Lochemse diamanten. Zoeken dus!

Online strooptochten

Hoewel Julien enorm liefhebber is van grafisch ontwerp zal je hem niet snel op een grafische expositie vinden. Hij vindt zijn inspiratie niet alleen op Marktplaats, maar ook hier: