Radfahren in Berlijn

Als een echte Berliner

Met een fixiefiets

Eric houdt van fietsen. In Berlijn kan hij zijn geluk niet op met de leuke fietsroutes. Daarom weet hij ook de beste plekjes in Berlijn om uit te rusten.

“De fiets vind ik het leukste vervoermiddel in de stad. Je leert in no time de geluiden, geuren, kleuren en natuurlijk de weg in een stad kennen als je er zelf doorheen fietst. Afgelopen jaar heb ik Berlijn op de fiets verkend. Wat een heerlijke stad.”

“In Berlijn kun je natuurlijk heerlijk door de wijk Mitte fietsen. Haal je (fixie)fiets op, neem snel nog even een homemade icecream bij Standert aan de Invalidenstraße en rijd daarna door naar het Arkonaplatz voor de Trodelmarkt. Een klein wekelijks marktje met geweldig mooie spullen.”

“Als je het gaaf vindt, kun je op een steenworp afstand in de Rheinsbergerstraße een kijkje nemen in The Factory, een te gekke co-workspace en ‘start-up hub’ waar o.a. Soundcloud en Zendesk huizen. Rijd voor de lekkerste koffie van Berlijn dan even door richting The Barn aan de Auguststraße en ga daarna even lekker shoppen en lunchen in de Alte Schonhauserstraße.”

“Ben je ’s middags toe aan een duik? Rijd dan lekker door naar het Badeschiff aan de Spree of duik met een fles wijn het Volkspark aan de Brunnenstraße in. Binnen een dag voel je je een echte Berliner!”

Standert

Vintagemarkt (Trodelmarkt) op Arkonaplatz

‘Start-up hub’ The Factory

The Barn

Badeschiff

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Utrecht als één groot speelveld

Wil je op een bijzondere manier Utrecht verkennen?

Sterrenkijken op je rug

Sterrenkijken kan eigenlijk altijd: met helder weer in de tuin of op de camping en als je het echt goed aan wilt pakken ga je naar een sterrenwacht.

Workshop zandsculpturen bouwen

Zandsculpturen bekijken is een leuke bezigheid, maar je kunt ze ook zelf maken. Volg een workshop zandsculpturen bouwen en de volgende keer dat jij op het strand bent, maak je de prachtigste zandbeelden.

De beste netwerkevents

Met een bachelor en master Kunst & Cultuur op zak is Leuk Mens Linda nog lang niet waar ze zijn wil. Dus is ze druk aan het netwerken! Waar je het beste zijn kan verklapt Linda hier.