Slapen in een yurt op Texel

Tegen de klok in lopen

Comfortabel dichtbij de natuur

Oorspronkelijk komen deze opvallende tenten uit Mongolië. Maar een weekendje Azië, is ook weer zo wat. Beter ga je naar Texel. Daar vind je namelijk ook yurts waarin je heerlijk bijkomt van je druk-druk-druk leven. Dat moet wel goed komen, want deze yurts zijn van alle gemakken voorzien zoals een hangmat, buitenstoelen en een picknicktafel, maar ook in de herfst kun je hier lekker knus verblijven. Er zijn Texelse yurts voor 2 of 4 personen en je kunt je huwelijksnacht doorbrengen in een BruidsYurt, die in een beschut duinpannetje staat. Nog een tip om je verblijf in de yurt zo aangenaam mogelijk te maken: doe als de Mongolen en loop altijd tegen de klok in als je je in een yurt bevindt. Dat voorkomt botsingen.

Je kunt overnachten in een Texel-Yurt van begin april t/m eind oktober.

Contactgegevens

Texel-Yurts
Rommelpot  19, Den Hoorn
T: (0222) 322 100 
info@texelyurts.nl 

Website

Texel-Yurts

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Verantwoord trouwen

Op de Grote Dag wil je natuurlijk zonder zorgen ‘Ja, ik wil!’ zeggen. En zonder zorgen, dat betekent ook dat je hebt nagedacht over de ecologische voetafdruk van je parelmoerwitte pumps. 

Slapen in een atelier of studio

Hotel Rotterdam is gek genoeg geen hotel, maar het draait wel om overnachtingen.

Kanovaren in Amsterdam

Een prachtig natuurgebied net boven Amsterdam. Daar wil je niet naartoe rijden in je diesel. Geniet van het groen net buiten de stad en ga bijvoorbeeld lekker kanovaren.

Op Kano-date

De kano-date in het Amsterdamse bos is echt een aanrader.