Slapen in een yurt op Texel

Tegen de klok in lopen

Comfortabel dichtbij de natuur

Oorspronkelijk komen deze opvallende tenten uit Mongolië. Maar een weekendje Azië, is ook weer zo wat. Beter ga je naar Texel. Daar vind je namelijk ook yurts waarin je heerlijk bijkomt van je druk-druk-druk leven. Dat moet wel goed komen, want deze yurts zijn van alle gemakken voorzien zoals een hangmat, buitenstoelen en een picknicktafel, maar ook in de herfst kun je hier lekker knus verblijven. Er zijn Texelse yurts voor 2 of 4 personen en je kunt je huwelijksnacht doorbrengen in een BruidsYurt, die in een beschut duinpannetje staat. Nog een tip om je verblijf in de yurt zo aangenaam mogelijk te maken: doe als de Mongolen en loop altijd tegen de klok in als je je in een yurt bevindt. Dat voorkomt botsingen.

Je kunt overnachten in een Texel-Yurt van begin april t/m eind oktober.

Contactgegevens

Texel-Yurts
Rommelpot  19, Den Hoorn
T: (0222) 322 100 
info@texelyurts.nl 

Website

Texel-Yurts

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

PopinnPark

Popinnpark is het enige park in Nederland waar het altijd droog is. Midden in de stad is dit ‘Binnenpark’, groen tussen het grijs zoals ze dat zelf noemen. 

Maak je eigen kledingstuk

Deze naaiworkshop van naaiZ is voor diegenen die volledig de modetrends volgen, maar liever hun eigen draai aan de trends van tegenwoordig willen geven.

Het lekkerste diner voor 2

Je hebt elkaar nu drie keer gezien (en dat was steeds in gezelschap van veel te veel bier) en nu komt je lief voor het eerst eten. Je beseft: in een roze string over de Amsterdamse Dam is het engste wat er is, maar dit komt zonder meer op een goede tweede plek. Want wat moet je maken? En hoe moet je nu leuk doen wanneer je ondertussen in een pan moet roeren? Hoe, kortom, maak je het beste diner voor 2?

Fluisterboottocht door de Biesbosch

Brazilië heeft de Amazone en Nederland heeft zijn eigen jungle… namelijk de Biesbosch.