Slapen in een yurt op Texel

Tegen de klok in lopen

Comfortabel dichtbij de natuur

Oorspronkelijk komen deze opvallende tenten uit Mongolië. Maar een weekendje Azië, is ook weer zo wat. Beter ga je naar Texel. Daar vind je namelijk ook yurts waarin je heerlijk bijkomt van je druk-druk-druk leven. Dat moet wel goed komen, want deze yurts zijn van alle gemakken voorzien zoals een hangmat, buitenstoelen en een picknicktafel, maar ook in de herfst kun je hier lekker knus verblijven. Er zijn Texelse yurts voor 2 of 4 personen en je kunt je huwelijksnacht doorbrengen in een BruidsYurt, die in een beschut duinpannetje staat. Nog een tip om je verblijf in de yurt zo aangenaam mogelijk te maken: doe als de Mongolen en loop altijd tegen de klok in als je je in een yurt bevindt. Dat voorkomt botsingen.

Je kunt overnachten in een Texel-Yurt van begin april t/m eind oktober.

Contactgegevens

Texel-Yurts
Rommelpot  19, Den Hoorn
T: (0222) 322 100 
info@texelyurts.nl 

Website

Texel-Yurts

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De meest tattoovriendelijke bar van Amsterdam

Tegenwoordig vraagt zelfs je tante uit Wanneperveen naar je nieuwste tattoo. Maar er zijn nog genoeg plekken waar je niet per se vrolijk wordt aangekeken als je inkt onder je huid hebt. Lina tipt een Amsterdamse bar waar je altijd welkom bent...

Uit met de hele familie

Leuk Mens Natascha woont met haar gezin in Utrecht. Ze werkt hard, maar neemt ook de tijd om Leuke dingen met haar gezinnetje te doen.

Naar de Londense Opera

Nu kun je van de opera- en balletvoorstellingen van The Royal Opera House genieten vanuit je luie bioscoopstoel, op het grote scherm van EYE in Amsterdam.

Het leven van Sunny

Waar haalt Sunny Bergman haar inspiratie vandaan en wat wil deze getalenteerde documentairemaakster en schrijfster bereiken? Daar hebben wij het antwoord op!