Zwervers lusten ook koffie

Twee uitgestelde koffie, graag

Jij een bakkie, zij een bakkie

Je bestelt twee kopjes koffie en rekent er vier af. Ben je gek?! Nee, je bent goed bezig! Tenminste, als je het in een koffietent doet waar ze weten van ‘Uitgestelde koffie’. Dit hartverwarmende initiatief maakt het voor mensen die het minder breed hebben namelijk mogelijk om een gratis bakkie pleur te bestellen aan de bar – een bakkie dat jij dus al voor ze hebt betaald.

Op uitgesteldekoffie.nl vind je een overzicht van alle deelnemende koffiebarretjes in Nederland. En dat zijn er al best wel wat! Misschien zit er wel eentje bij jou in de buurt, waar je vandaag een uitgestelde koffie kunt bestellen. Bij wie ‘jouw’ koffie terecht komt weet je niet van tevoren, maar je kunt natuurlijk ook zelf een bakkie doen en even blijven plakken. Wie weet zie je direct resultaat van jouw goede daad!

Bekijk hier waar ze aan ‘Uitgestelde koffie’ doen

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Alleen voor theeleuten

In de voormalige kerk en pastorie van het pittoreske dorpje Houwerzijl in Groningen vind je de Theefabriek. Een museum, proeverij en winkel ineen. Ben je een echte theeleut? Dan mag je een bezoekje eigenlijk niet missen.

Momentjes voor jezelf

Wat doet Christel op de momenten dat ze tijd voor haarzelf heeft? Kleine Milan gaat naar opa en oma en Christel gaat óf met vriendinnen op stap óf een weekendje weg met haar vriend. 

Bakkerijmuseum in Hattem

De geur van versgebakken brood is het meest verrukkelijke wat er is, vinden wij. Kun jij er ook geen genoeg van krijgen?

Rozentuin

Rozen zijn niet alleen mooi op een vaas, maar wist je dat ze ook erg lekker smaken? In de Rozentuin leer je er alles over.