Ieniemienie snoepwinkeltje

En Kruideniersmuseum

Knibbel, knabbel, knuisje

In de binnenstad van Utrecht, tussen Hoogt en de Lange Jansstraat, staat een klein huisje uit de 17e eeuw. Het is een piepklein snoep- en kruidenierswinkeltje en zodra je hier binnenstapt ga je een paar eeuwen terug in de tijd.

Je vindt er griesmeel, polkabrokken (dat klinkt als veevoer, maar het zijn ouderwetse snoepjes met karamelsmaak), kruiden zoals laurierblad en zoethout en ander koopwaar uit grootmoeders tijd. Boven de winkel is er een net zo ieniemienie Kruideniersmuseum waar je bijvoorbeeld oude verpakkingen van koffie en beschuit kunt bewonderen. Leuk om een keer met je oma naartoe te gaan, wedden dat er een heleboel verhalen loskomen?

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Lieve tapas

Liefde gaat door de maag, en dat weten Jackie en Josema van het schattige tapasrestaurantje La Casita del Mojo als geen ander. 

Eet eens een échte winegum

VINOOS by AMS heeft een echte winegum gecreëerd die smaakt naar wijn maar geen alcohol bevat. 

Van winterdip tot brooddip

Boodschappen doen, koken, foto’s maken, proeven en dan ook nog een pakkend verhaaltje schrijven, het leven van foodblogger Kee gaat niet altijd over rozen. Gelukkig doet ze het allemaal met liefde…

Affordable Art Fair

Betaalbare kunst scoor je tijdens de Affordable Art Fair. Deze beurs vindt elk jaar in oktober in Amsterdam plaats.