Ieniemienie snoepwinkeltje

En Kruideniersmuseum

Knibbel, knabbel, knuisje

In de binnenstad van Utrecht, tussen Hoogt en de Lange Jansstraat, staat een klein huisje uit de 17e eeuw. Het is een piepklein snoep- en kruidenierswinkeltje en zodra je hier binnenstapt ga je een paar eeuwen terug in de tijd.

Je vindt er griesmeel, polkabrokken (dat klinkt als veevoer, maar het zijn ouderwetse snoepjes met karamelsmaak), kruiden zoals laurierblad en zoethout en ander koopwaar uit grootmoeders tijd. Boven de winkel is er een net zo ieniemienie Kruideniersmuseum waar je bijvoorbeeld oude verpakkingen van koffie en beschuit kunt bewonderen. Leuk om een keer met je oma naartoe te gaan, wedden dat er een heleboel verhalen loskomen?

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Vis van FISH TALES

Leuk Mens Bart vertelt niet alleen verhalen over vis, hij helpt ons ook een handje met duurzaamheid door middel van de vis die hij met FISH TALES verkoopt. 

Braziliaans smullen

Wanneer je aan Zuid-Amerika denkt, denk je al gauw aan kleurrijk voedsel, aparte receptjes maar ook aan héél veel vlees.

Kunststation Delden

Het voormalig stationsgebouw van Delden is het onderkomen geworden van Het Kunststation.

De vrije dag van DJ Isis

Als DJ speelt je werk zich voornamelijk af in andermans vrije tijd af. Maar wat als het werk erop zit? Waar breng je dan zelf het liefst je vrije tijd door? DJ Isis, sinds 2011 ook moeder van een zoontje, weet het wel: op een plek waar je lekker buiten kunt zijn en die ook geschikt is voor kindjes.