Leuke app: Shop & Drop

Weg met die zooi

Als je er toch in de buurt bent

Je kent het wel: de oud papier-bak puilt uit en er wacht nog een heel krat met oud glas op je om naar de glasbak gebracht te worden. Maar waar moet je zijn om het in te leveren? De app Shop & Drop helpt je op weg.

In deze app zeg je bijvoorbeeld wat je moet shoppen, zoals tomaten, aardappels, koffie, kleding of shampoo. En je zegt ook wat je moet droppen, zoals glas, oud papier, oude kleding, een tv of plastic. De app zegt dan waar je op de route naar de winkel je oude troep kwijt kunt. Iedere keer als je iets hebt gedropt, krijg je punten. Zo kun je ook samen met je vrienden een wedstrijdje doen wie er het beste kan recyclen. Want een beter milieu begint bij… juist!

De app is gratis voor iPhone- en Androidgebruikers.

Download in de App Store

Download in Google Play

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Hapje bij je verjaardag

Jij geeft een feestje en je hebt geeeeen idee wat je je gasten moet voorschotelen. Chips is te afgezaagd, maar je hebt ook geen tijd om uren in de keuken te staan.

De ideale baan

Leuk Mens Linda is inmiddels door haar blog Droombaan.net wel op de hoogte van de leukste banen op aarde. Maar wat is nu echt haar ideale baan?

Koop een koe

Bio-industrie, vleesschandalen, kistkalveren: nee bedankt. Wij willen liever wél weten waar ons biefstukje in de wei heeft gestaan. 

Make-up voor een romantische bui

Bij het woord make-up denken wij van LDD altijd aan dat liedje van Kinderen voor Kinderen. Maar kinderen en romantiek, dat is geen goede combinatie. Juist. Eh, Serena, take it away!