Leuke app: Shop & Drop

Weg met die zooi

Als je er toch in de buurt bent

Je kent het wel: de oud papier-bak puilt uit en er wacht nog een heel krat met oud glas op je om naar de glasbak gebracht te worden. Maar waar moet je zijn om het in te leveren? De app Shop & Drop helpt je op weg.

In deze app zeg je bijvoorbeeld wat je moet shoppen, zoals tomaten, aardappels, koffie, kleding of shampoo. En je zegt ook wat je moet droppen, zoals glas, oud papier, oude kleding, een tv of plastic. De app zegt dan waar je op de route naar de winkel je oude troep kwijt kunt. Iedere keer als je iets hebt gedropt, krijg je punten. Zo kun je ook samen met je vrienden een wedstrijdje doen wie er het beste kan recyclen. Want een beter milieu begint bij… juist!

De app is gratis voor iPhone- en Androidgebruikers.

Download in de App Store

Download in Google Play

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Geef een boompje

Een origineel cadeau en groen tegelijk: een boom via de post versturen. Dat lukt nooit, zou je denken. Toch wel!

Make-up voor een romantische bui

Bij het woord make-up denken wij van LDD altijd aan dat liedje van Kinderen voor Kinderen. Maar kinderen en romantiek, dat is geen goede combinatie. Juist. Eh, Serena, take it away!

Schrijf een Twittercolumn

Geen idee wat je op Twitter moet? Volg deze tips en begin je eigen Twittercolumn.

Je eigen Flappie als knuffel

Hóe leuk is dit: van je eigen huisdier een knuffel laten maken. En nee, dan bedoelen we dus niet dat je je dooie hondje laat opzetten.