Schunck

Cultureel erfgoed van Heerlen

Bios, bieb en meer

In Heerlen staat het Glaspaleis: een prachtig architectonisch hoogstandje uit de jaren ’30. Het Glaspaleis werd gebouwd namens ondernemer Schunck en heeft al aardig wat meegemaakt. Ooit zou het zelfs afgebroken worden, maar dat ging gelukkig niet door. Want anders had er nu geen cultureel instituut in gezeten.

Tegenwoordig is Schunck namelijk van alles: een bibliotheek, een muziekschool, een filmhuis, een café, een dansschool en een museum. Ook worden er workshops en lezingen georganiseerd en is het een begin- en eindpunt van leuke fiets- en wandelroutes. Er valt dus meer dan genoeg te beleven, me dunkt!

Kijk voor meer informatie op http://schunck.nl/

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Liedjes schrijven

Wat zijn de fijnste plekken om te schrijven en wat zijn de ingrediënten die je nodig hebt voor het schrijven? “Ik heb sommige teksten geschreven in Hutspot omdat het een van de weinige cafés is waar ik het gevoel heb dat diegene die daar koffie serveert het géén probleem vindt dat je daar met je computer gaat zitten.

Buitenbios op zonne-energie

Solar Cinema is de eerste mobiele bioscoop op zonne-energie en brengt ongeziene films naar ongewone plekken.

Tram Inn

Samen slapen in een tram die is omgebouwd tot bed and breakfast. Bestemming: Hoogwoud.

Amsterdam Anders

Ben je de geijkte plekken in Amsterdam ’n beetje zat en wil je wat anders zien dan de Wallen, Kalverstraat en de Dam? Ga dan ‘ns streetart kijken met een lokale kunstenaar.