Wonen in de jaren '50

Van Eesteren Museumwoning

Tornado boekrek en Bruynzeel keuken

Doen: een kijkje nemen in de jaren ’50 Van Eesteren Museumwoning in Amsterdam Nieuw-West. Wil je zien hoe je opa en oma er vroeger gezellig bij zaten, rond de kolenkachel? Met hun kolenkachel, bakelieten telefoon en Bruynzeel keuken? Het rijtjeshuis is helemaal ingericht met originele spullen waar een beetje vintage-gek compleet van gaat watertanden.

De Van Eesteren Museumwoning in de Freek Oxstraat 27-huis (om de hoek bij het Van Eesteren Museum) kan elke vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur bezocht worden. Tickets koop je in het museum.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Swingen, shaken en zingen

Dat Brazilianen goed kunnen dansen, komt geheid door het Zuidelijke temperament. Maar wij Nederlanders kunnen stiekem ook heel goed met die heupjes heen en weer bewegen.

Momentjes voor jezelf

Wat doet Christel op de momenten dat ze tijd voor haarzelf heeft? Kleine Milan gaat naar opa en oma en Christel gaat óf met vriendinnen op stap óf een weekendje weg met haar vriend. 

Complimenten-workshop

Uit een van de vele onderzoeken van Maurice de Hond blijkt dat we graag meer spontane complimenten zouden willen krijgen.

Bekijk een museum met je webcam

Met je neus tot op een paar milimeter van de Mona Lisa? Het kan met het Google Art Project..