Wonen in de jaren '50

Van Eesteren Museumwoning

Tornado boekrek en Bruynzeel keuken

Doen: een kijkje nemen in de jaren ’50 Van Eesteren Museumwoning in Amsterdam Nieuw-West. Wil je zien hoe je opa en oma er vroeger gezellig bij zaten, rond de kolenkachel? Met hun kolenkachel, bakelieten telefoon en Bruynzeel keuken? Het rijtjeshuis is helemaal ingericht met originele spullen waar een beetje vintage-gek compleet van gaat watertanden.

De Van Eesteren Museumwoning in de Freek Oxstraat 27-huis (om de hoek bij het Van Eesteren Museum) kan elke vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur bezocht worden. Tickets koop je in het museum.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Ondersteboven van groen

Planten zijn niet alleen heel rustgevend, maar ook gezond: ze zuiveren de lucht en zorgen voor zuurstof. Dag stress, hallo zen. Maar wat als je nou eens wat ánders wilt dan de standaard orchidee op je tafel?

De 50 Tinten Grijs Tour

Menig vrouw zweert erbij en vele sekslevens zijn er al mee gered: ‘50 Tinten Grijs’ mag met recht een sexy seksbijbel genoemd worden.

Ontdek je plekje

Moet die bank nou bij het raam of toch liever achterin de kamer? Zetten we de tafel haaks op de muur of is dat eigenlijk niet feng shui?

Urban vibe

Harold weet de leuke verborgen plekjes van Rotterdam wel te vinden. Van hippe jazz melodieën tot een stevig bakkie koffie. En het mooie is: het is allemaal op loopafstand van elkaar vandaan!