Beelden aan Zee

Moderne beeldhouwkunst

Op het strand

Ben je lekker over de Scheveningse boulevard aan het slenteren, ‘struikel’ je opeens over een beeld van Hans en Grietje: je bent aangekomen bij Beelden aan Zee.

Museum Beelden aan Zee werd in 1994 opgericht door verzamelaarsechtpaar Theo en Lida Scholten. Het is een prachtig museum, en daarnaast het enige Nederlandse museum dat alleen maar beeldhouwkunst tentoonstelt. De aandacht gaat uit naar moderne, hedendaagse internationale sculptuur. In de Grote Zaal zijn een paar keer per jaar wisselende tentoonstellingen te zien. Die kunnen thematisch opgezet zijn, per stroming of rond de persoon van een kunstenaar. De locatie is natuurlijk ook vrij prettig: na een bezoek kun je meteen een fijne strandwandeling maken.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Koetjes knuffelen

Even lekker onthaasten? Knuffel dan eens een koe. Tijdens deze workshop koe-knuffelen leer je de taal van de koe spreken, zodat je weet wat de koe wel en niet fijn vindt.

Daklozen-praat

Behalve dat je ze misschien af en toe wat geld geeft, kom je waarschijnlijk weinig in aanraking met daklozen. Misschien ben je wel nieuwsgierig naar hun levensverhaal?

De leukste cadeaus voor mannen

Voor elke categorie hebben we de leukste cadeaus voor mannen uitgezocht.

Doe ’s leuk met kruidnoten

Pepernoten zijn geen kruidnoten en kruidnoten zijn geen pepernoten. Het zit hem in de naam. In pepernoten zit peper en in kruidnoten zit een combinatie van toffe kruiden. Daarom is het ook zo leuk om deze Hollandsche kruidige doch zoete lekkernij te gebruiken in werelds lekkerste gerechten; cheesecake en pasta!