Beelden aan Zee

Moderne beeldhouwkunst

Op het strand

Ben je lekker over de Scheveningse boulevard aan het slenteren, ‘struikel’ je opeens over een beeld van Hans en Grietje: je bent aangekomen bij Beelden aan Zee.

Museum Beelden aan Zee werd in 1994 opgericht door verzamelaarsechtpaar Theo en Lida Scholten. Het is een prachtig museum, en daarnaast het enige Nederlandse museum dat alleen maar beeldhouwkunst tentoonstelt. De aandacht gaat uit naar moderne, hedendaagse internationale sculptuur. In de Grote Zaal zijn een paar keer per jaar wisselende tentoonstellingen te zien. Die kunnen thematisch opgezet zijn, per stroming of rond de persoon van een kunstenaar. De locatie is natuurlijk ook vrij prettig: na een bezoek kun je meteen een fijne strandwandeling maken.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Fit de zomer door

Iedereen wil er wel fit uitzien, maar eten is zó lekker en sporten niet altijd even leuk.

Wat doe je als het regent

Gelukkig is die tijd van brak in bed liggen op een zondagochtend voorbij. Je hebt inmiddels kleintjes rondlopen dus je zult wat andere dingen ondernemen dan 10 jaar geleden. Dit is zoveel lekkerder, samen met je kinderen genieten van je vrije regenachtige zondag.

Vakantietips van Marlous

We vroegen Marlous wat haar favoriete vakantieplekjes zijn. En wat blijkt: ze houdt er erg van om buiten zijn en te genieten van de natuur! Het strand of de jungle… het maakt allemaal niet uit.

Blogs voor het hele gezin

Als je behoefte aan inspiratie hebt, dan kun je natuurlijk terecht op het wereldwijde web. Maar waar moet je zijn? Welke blogs moet je hebben en welke borden moet je volgen op Pinterest?