Beelden aan Zee

Moderne beeldhouwkunst

Op het strand

Ben je lekker over de Scheveningse boulevard aan het slenteren, ‘struikel’ je opeens over een beeld van Hans en Grietje: je bent aangekomen bij Beelden aan Zee.

Museum Beelden aan Zee werd in 1994 opgericht door verzamelaarsechtpaar Theo en Lida Scholten. Het is een prachtig museum, en daarnaast het enige Nederlandse museum dat alleen maar beeldhouwkunst tentoonstelt. De aandacht gaat uit naar moderne, hedendaagse internationale sculptuur. In de Grote Zaal zijn een paar keer per jaar wisselende tentoonstellingen te zien. Die kunnen thematisch opgezet zijn, per stroming of rond de persoon van een kunstenaar. De locatie is natuurlijk ook vrij prettig: na een bezoek kun je meteen een fijne strandwandeling maken.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Boswandeling Lage Vuursche

Weer of geen weer, Hannelore neemt haar dochter, manlief en hond regelmatig mee naar een prachtig groen bos op de Utrechtse Heuvelrug. Oké, ook omdat je daar lekker kunt lunchen.

Hardlopen in de natuur

Sportkleding en hardloopschoenen aan, kies een nieuwe route uit en ga een stuk hardlopen. Gezond en met je neus tussen de bomen: heerlijk!

Organiseer een gezellig feestje

Om een gezellige avond te beleven, is helemaal niet veel voorbereiding nodig. Zo viert Leuk Mens Rena het liefst haar feestje..

Workshop wildplukken

Je voelt, kneust, ruikt, knipt en plukt de heerlijkste wilde planten, noten, bessen en paddenstoelen: dit is wildplukken!