Beelden aan Zee

Moderne beeldhouwkunst

Op het strand

Ben je lekker over de Scheveningse boulevard aan het slenteren, ‘struikel’ je opeens over een beeld van Hans en Grietje: je bent aangekomen bij Beelden aan Zee.

Museum Beelden aan Zee werd in 1994 opgericht door verzamelaarsechtpaar Theo en Lida Scholten. Het is een prachtig museum, en daarnaast het enige Nederlandse museum dat alleen maar beeldhouwkunst tentoonstelt. De aandacht gaat uit naar moderne, hedendaagse internationale sculptuur. In de Grote Zaal zijn een paar keer per jaar wisselende tentoonstellingen te zien. Die kunnen thematisch opgezet zijn, per stroming of rond de persoon van een kunstenaar. De locatie is natuurlijk ook vrij prettig: na een bezoek kun je meteen een fijne strandwandeling maken.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Als kind uit eten

“Anekdotes heb ik zat, zo bestelde ik op mijn zesde al slakken, tot grote verbijstering van de ober."

Hoe overleef je de winter?

Sneeuw, regen, hagel en wind. Het is zover, de winter is daar. We geven toe, als het aan ons gelegen had dan sloegen we hem dit jaar gewoon over. Maar helaas, de tijd is daar en dus wordt het bikkelen om de kou te trotseren. Heb jij even mazzel! Wij hebben namelijk de leukste wintersurvival tips op een rijtje gezet.

De inspiratiebron van Jeroen

Jeroen schrijft kinderverhalen maar is blij dat hij zelf al uit de babyfase is. Hoe komt hij aan zijn inspiratie? Blogs volgt hij niet echt.. maar het lukt hem altijd kinderen de mooiste verhalen mee te geven. Het zou je papa maar zijn!

Beleef het donker

Hoe is het om niets te kunnen zien? Dat ervaar je in het muZIEum in Nijmegen. In het pikkedonker leer je blindelings vertrouwen op je andere zintuigen: tast, gehoor, reuk en smaak.