Amsterdam Boat Club

Oorspronkelijke boten

Verveelt nooit

De Amsterdamse grachten tippen als leuk ding is niet echt verrassend. Maar wel als je het doet op de manier van Lina. Zij is namelijk fan van een bijzonder bootverhuurbedrijfje...

“Met een bootje door de grachten van Amsterdam kan op verschillende manieren. Maar de leukste vind ik om te varen in een bootje van de Amsterdam Boat Club. Het is een klein en geweldig bedrijf dat rondkomt dankzij donaties van fans. Ze hebben maar twee bootjes. Dit zijn wel oorspronkelijke modellen. Het zijn Tuindersvletten en die werden vroeger gebruikt om onder andere goederen van en naar markten te brengen.”

Lekker informeel
“Er kan ongeveer tien man in zo’n bootje en ze voelen heel informeel en gezellig. Je kunt ook een tocht krijgen langs routes die de grote rondvaartboten niet doen. De Amsterdamse grachten zijn zo prachtig, het is gewoon een must om ze af en toe vanaf het water te ervaren. Dat doe ik dan ook regelmatig in de zomer, ik vind dat echt heel leuk. Het verveelt nooit.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De leukste plekjes van Twente

Kim komt uut Twente. En daarom weet ze als geen ander de meest romantische plekjes te vinden. Maar nu niet allemaal tegelijk gaan, hè. 

Heimwee naar de RoXY

Informeer je Isis naar de meest memorabele club, dan komt ‘ie toch weer bovendrijven: die ene onvergetelijke Amsterdamse club, waar je helaas nooit meer voor in de rij kunt staan. Isis legt uit wat de RoXy zo bijzonder maakte.

De lekkerste muziek apps

Wanneer muziek je werk is neem je dat altijd overal mee naartoe. Dan is het wel zo fijn als je hiervoor een goede app tot je beschikking hebt. Farid selecteerde er een aantal voor je. 

Affichemuseum in Hoorn

In hartje centrum van Hoorn vind je het Nederlands Affichemuseum. Dit museum toont de schoonheid van ‘de kunst van de straat’ en showt je talrijke kekke affiches.