De Leukste kerst van Henriette

Dobbelen met oma

En een kerstontbijt

Buffet en een spelletje
“Eerste en tweede kerstdag vieren wij met familie. Dat is echt traditie. We komen gezellig samen en iedereen neemt iets lekkers te eten mee. De locatie wisselt tussen mijn ouders, mijzelf en mijn zusje. Zo komt iedereen een keer aan de beurt. Naast dat we altijd samen de buffettafel opmaken met al het lekkers, spelen we altijd een kaart- en/of dobbelspelletje mét oma. Oma is dan helemaal in haar nopjes en daarvan kan iedereen zo genieten!”

Met de familie op stap
“Omdat de kindjes het heel moeilijk vinden om de hele dag binnen te zijn, gaan we wel altijd even uitwaaien op het strand of ravotten in het bos. Tenminste, als het weer dat toestaat. Ook vinden we het leuk om rondom kerst in de stad te zijn. De gezellig verlichte straten en mooi versierde winkels zijn leuk om langs te lopen. Vaak drinken we een borrel en gaan we weer naar huis om dan vervolgens met het gezin de bank op te ploffen met een leuke familiefilm. Zalig!”

Het ultieme kerstgevoel
“Het ultieme kerstgevoel is ‘s avonds na het diner als je gezamenlijk nog even op de bank een kop thee of koffie drinkt met een borrel ernaast. Dan is iedereen voldaan en wat rustiger. Heerlijk moment vind ik dat. Sinds jaar en dag is mijn favoriete kerstnummer ‘Last Christmas’ van Wham!. Het doet me denken aan het voor mij legendarische kerstgala avonden van vroeger, toen ik nog jong was.”

Kerstontbijt
“Kerst met mijn gezinnetje is niet compleet zonder kerstontbijt! Dit is het enige moment dat we echt even met ons drietjes zijn. Wij maken er altijd een feestje van: een mooi gedekte tafel, lekkere broodjes en beleg, gezellig muziekje, de boom en dan lekker keuvelen aan tafel. Zalig om kerst op deze manier te beginnen!”

Bijzonder kerstgerecht
“Ik typ dit met een glimlach! Ik maak al jaren…(niet lachen)… aardappelvenkelpuree. Niets bijzonders dus. Maar zonder deze puree is er wat mij betreft geen kerstdiner. ;-) Mijn moeder maakt sinds jaar en dag een enorme beenham klaar (ding past niet in een inbouw oven, dus formaat mega). Ik kan me geen jaar voor de geest halen zonder beenham of rollade. Over de rollade doet mijn moeder trouwens altijd erg geheimzinnig. Iets met peper en zout en een likje honing…”

Kerstdecoratie
“De kerstdecoratie die niet ontbreken mag is natuurlijk de kerstboom. Een echte boom. Niet te groot, niet te klein, niet te dik en niet te dun. We hebben niet elk jaar dezelfde versiering. Dit jaar is de boom wit met een groengrijs accent, wat past in ons interieur.

Als mede-eigenaar van een creatief platform en als creatief mens maak ik ook elk jaar een versiering. Dit jaar komen er boven de eetkamertafel papieren diamanten te hangen. Deze vouw ik zelf van mooie papiertjes. Naast de boom en de versiering boven de tafel hebben wij buiten nog wat verlichting, niet overdreven, gewoon gezellig als je naar buiten kijkt.”

Kerstknustels
“Een leuke DIY-kersttip die ik dit jaar met mijn dochtertje ga doen is het versieren van kerstboomkoekjes. Heel leuk om te doen en deze komen dan aan een mooi lintje in de boom te hangen. En natuurlijk de leuke DIY van de papieren diamanten! Deze kun je vinden op mijn blog: DIY papieren diamanten vouwen.”

 

Bekijk hier de tips van Henriette

De Leukste kerst van de Leukste mensen

TIP VAN De Leukste kerst van de Leukste mensen