De Leukste kerst van Rena

Zeldzame vrije dagen

En een glazen hart met glitters

Een bijzonder samenzijn
“Traditiegetrouw schuif ik samen met mijn vriend op een van de kerstavonden bij het familie-kerstdiner aan. Met een moeder, zus en broertje die werkzaam zijn in de zorg en onregelmatige diensten draaien is het elk jaar even de vraag of het weer gaat lukken om gezamenlijk te eten. Het is een van de weinige avonden per jaar dat we uren aan een mooi gedekte tafel zitten. Het is echt een avond die draait om sentiment en samenzijn.”

Zeldzame vrije dagen
“Omdat december voor winkeleigenaren een hectische maand is, probeer ik het rustig te houden. Hysterische kerstmarkten slaan we daarom lekker over. In plaats daarvan genieten mijn vriend en ik extra van onze zeldzame vrije dagen. Lekker lui met een dekentje op de bank naar kerstfilms kijken bijvoorbeeld. Met brandende kaarsjes, een verlichte kerstboom en een koelkast vol extra lekkere dingen ben ik heel tevreden.

Ook hou ik van buiten uitwaaien. Vorig jaar ben ik met mijn vriend naar de strandtent Timboektoe gereden waar je met een warme chocolademelk bij het vuur over de zee uit kunt kijken. Onderweg naar huis zijn we uit nieuwsgierigheid bij Schiphol gestopt om te kijken hoe het daar zou zijn met kerst. Er waren veel reizigers die alleen in het café zaten te eten. Een hele andere wereld.

Ik ga ook graag wandelen in de omgeving van Amersfoort. Daar is de natuur zo mooi en je kunt er lekker bij een van de vele pannenkoekenboerderijen eten om op te warmen.”

Kerstgevoel
“Mijn hele kerstgevoel is gebaseerd op sentiment en herinneringen. Van de ouderwetse kerstliedjes tot films op tv. Als ik de aankondiging van Home Alone zie moet ik altijd weer lachen. “Keviiiiiiiiiiin!” Oh, en The Muppets Christmas Carol blijft ook leuk. Lekker eten en een kerstboom zijn bijzaak. Voor mij gaat kerst om het samenzijn met de mensen om wie je geeft: je geliefde, je familie of je vrienden. Kerst is er om gedeeld te worden.”

Glazen hart met glitters
“Het was vroeger feest als we de kerstversiering van zolder mochten halen. Van mijn ouders mochten we elk jaar iets nieuws uitzoeken voor in de boom, wat resulteerde in een bont versierde boom. Ik heb ooit een glazen roze hartje met glitters uitgezocht. Het is heel kwetsbaar en dat vond ik echt een schat. Ik koester het nog steeds wanneer ik het tegenkom.

Kerst voor vegetariërs
“Ik heb geen favoriet kerstgerecht. Ik vind het leuk om aan een gedekte tafel te eten, maar wat erop staat doet er (zolang het geen vlees is) niet zoveel toe. Vegetariërs krijgen vaak de vraag wat ze dan wél eten, maar er zijn tegenwoordig zoveel heerlijke hapjes gemaakt van bijvoorbeeld groente of tofu dat die vraag echt een beetje achterhaald is. Bij de webshop Veggie Deli hebben ze zelfs vegetarische dingen als ‘braadstollen' en ‘eendenborstfilet’. Voor de ‘luie’ koks die toch op chique willen.”

Kerstboom en kerstluchtje
“De kerstversiering hou ik simpel. De kerstboom is versierd met lichtjes, dennenappels, witte vilten sneeuwbolletjes en een enkele kerstbal. Het huis ruikt extra lekker door de cabin spray en campfire incense van Juniper Ridge. Een merk wat ik met trots in Hear Hear verkoop. Juniper Ridge maakt wildernis parfum door er met een busje vol glazen flessen en branders op uit te trekken. Ze verzamelen planten en mos en maken daar middenin de natuur de heerlijkste luchtjes van. Nu ruikt het thuis naar een kampvuur in een dennenbos. Heerlijk winters en kerstig!”

Doe het zelven met kerst
“Een leuke en makkelijke DIY-tip is het maken van een sneeuwbol zonder water. Je hebt hiervoor lege glazen potjes, decoratiesneeuw en kleine kerstdecoratie zoals bijv kerstboompjes nodig.

Ik ben groot fan van de website ohhappyday.com waar je de leukste DIY-voorbeelden kunt vinden. Neem bijvoorbeeld deze ster-pinatas of deze tips voor het inpakken van kleine cadeautjes.”

 

Bekijk hier alle tips van Rena

De Leukste kerst van de Leukste mensen

TIP VAN De Leukste kerst van de Leukste mensen