Heerlijk eten in Flevoland

De drie beste eetplekken

Volgens Kelly

Dankzij haar liefde voor eten weet Kelly precies waar je het lekkerste eten krijgt in de provincie Flevoland. Ze verklapt aan ons de drie beste plekken om je maag te vullen.

“In Lelystad komen mijn vriend en ik graag bij Brasserie de Houtrib. De eigenaren zijn inmiddels goede vrienden van ons en het eten is lekker, vers en met liefde bereid. Het klinkt misschien ‘cheesy’ maar je proeft het écht.”

“Voor een goede lunch zijn er niet zoveel mogelijkheden in Lelystad, maar gelukkig is de Eetalage niet zo lang geleden geopend. Goede koffie, fantastisch belegde broodjes, lekkere en betaalbare salades en in het weekend verse sushi.”

“Mijn ‘all time favorite’ restaurant is toch echt ‘t Nonnetje in Harderwijk, die dit jaar te horen hebben gekregen dat ze een tweede Michelinster mogen bijschrijven. En terecht. De eerste kerst dat ik samen met mijn vriend was, zijn we hier gaan eten en de ervaring was zo leuk (en lekker!) dat we vaak terug zijn gegaan. Je voelt je welkom, ze zijn trots op wat ze serveren en laten je graag iets extra’s proeven. Wat ik ook heel belangrijk vind: het is niet een té chique zaak, je mag best binnenstappen in een nette jeans en ze doen niet aan moeilijke taal. Heerlijk!”Bekijk alle tips van Kelly

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Cinema Culinair

Leuk Mens Harold weet wel hoe je mensen vermaakt. Met Cinema Culinair was een avondje bioscoop namelijk nog nooit zo leuk! Hij vertelt hier waarom.

Eten op Vuurtoreneiland

In de zomer staat tout Amsterdam te watertanden om Vuurtoreneiland op te mogen. Want dit exclusieve plekje in de natuur is alleen dan geopend voor overheerlijke diners en lunches met producten die vers van ’t land komen. 

Urban vibe

Harold weet de leuke verborgen plekjes van Rotterdam wel te vinden. Van hippe jazz melodieën tot een stevig bakkie koffie. En het mooie is: het is allemaal op loopafstand van elkaar vandaan!

Krijg je kindje aan het water

De supermarkt loopt over van de knalzoete sapjes in knalroze pakjes en de televisie zendt overwegend kekke cola-commercials uit. En da’s best lekker soms, cola, maar niet altijd heel gezond. Bovendien is een glaasje water veel liever voor het milieu. Hoe krijg je als ouder je kindje aan het water? Tetsuro geeft raad.