Maak je eigen lichtjesfestival

Romantische kerst

Bij kaarslicht

Met kerst is het altijd vroeg donker. En dat is mooi, want zodra het begint te schemeren kunnen de gezellige kerstlampjes en kaarsjes aan. Zet samen met je buren de straat eens in vuur en vlam (figuurlijk dan hè) door de hele buurt te versieren met romantische kaarsjes, lampjes en lichtslingers.

Verzamel zoveel mogelijk waxinelichtjes en kaarsen als je kunt en doe ze in potjes, zet ze op schoteltjes of doe ze in houdertjes. Red lege jampotjes, augurkenpotjes en andere glazen potjes van de glasbakdood en maak er zelf een lantaarntje van met ijzerdraad. Steek dan op kerstavond alle kaarsjes aan, doe alle snoeren in het stopcontact, zet een vuurkorf op straat en proost met zijn allen met warme glühwein op een vrolijk kerstfeest.

Ook leuk
Leg kaarsjes in een mooi figuur, bijvoorbeeld een hartje of een leuke tekst of knutsel een optische illusie. Bonuspunten voor diegene die alle kaarsjes in een keer uitblaast!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Je outfit voor een succesvolle date

Op zoek naar een romantische outfit? Stylist Judith Pronk vertelt over haar favoriete kleding...

Oh, oh een cadeau!?

De boombox staat klaar, de gondel ligt al in het water te dobberen, het bed is versierd met mooie rode rozen en het huis wemelt in de Valentijnssfeer door het romantische kaarslicht. Kortom je hebt alle clichés uit de kast gehaald, maar bent één ding vergeten: het cadeau! Je kan natuurlijk een duur geurtje kopen of je liefde mee uit eten nemen, maar dat is toch ietwat onorigineel. Je had al zo je best gedaan! Pak het dus dit jaar eens anders aan en verras je schatje op een van de volgende 5 manieren:

Hotel met uitzicht op Montmartre

Parijs is een geweldige stad. Maar dan moet je wel weten waar je het zoeken moet. Zelfs in de stad van de liefde ligt de romantiek niet zomaar voor het oprapen. Serena vertelt over haar ervaring.

Snorren kijken

De snor. Salvador Dalí, Borat, Freddy Mercury en Yosemite Sam zouden niets zijn zonder dit groepje haren op hun bovenlip. Best een boeiend onderwerp om je eens in te verdiepen dus, die snor. Maar dan wel op een leuke manier. Deze drie manieren bijvoorbeeld.