Maak je eigen lichtjesfestival

Romantische kerst

Bij kaarslicht

Met kerst is het altijd vroeg donker. En dat is mooi, want zodra het begint te schemeren kunnen de gezellige kerstlampjes en kaarsjes aan. Zet samen met je buren de straat eens in vuur en vlam (figuurlijk dan hè) door de hele buurt te versieren met romantische kaarsjes, lampjes en lichtslingers.

Verzamel zoveel mogelijk waxinelichtjes en kaarsen als je kunt en doe ze in potjes, zet ze op schoteltjes of doe ze in houdertjes. Red lege jampotjes, augurkenpotjes en andere glazen potjes van de glasbakdood en maak er zelf een lantaarntje van met ijzerdraad. Steek dan op kerstavond alle kaarsjes aan, doe alle snoeren in het stopcontact, zet een vuurkorf op straat en proost met zijn allen met warme glühwein op een vrolijk kerstfeest.

Ook leuk
Leg kaarsjes in een mooi figuur, bijvoorbeeld een hartje of een leuke tekst of knutsel een optische illusie. Bonuspunten voor diegene die alle kaarsjes in een keer uitblaast!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Foodtruck bij je thuis

Foodtrucks zijn hartstikke hot! Ze duiken overal op: van festival tot straathoek.

Kind, speel échte spellen

Help! Moet je jouw kids ook steeds achter de iPad vandaan trekken en weigeren ze een ‘ouderwetsch’ spel te spelen?

Elke dag thuis koken

Je zou het bijna vergeten, maar om je schatje in te pakken hoef je echt niet altijd uit te pakken. Volgens James zijn vrouwen gek op mannen die elke dag koken. Bijkomend voordeel: het stilt je jagersinstict.

Kamperen met je verkering

Joehoe! Je hebt iemand versierd op het festivalterrein en nu is het tijd om de tent op te zoeken. Maarreh... hoe doe je dat nou op een stijlvolle manier, midden in die chaos van tenten, podia, plastic bierbekers en feestende festivalgangers?