Maak je eigen lichtjesfestival

Romantische kerst

Bij kaarslicht

Met kerst is het altijd vroeg donker. En dat is mooi, want zodra het begint te schemeren kunnen de gezellige kerstlampjes en kaarsjes aan. Zet samen met je buren de straat eens in vuur en vlam (figuurlijk dan hè) door de hele buurt te versieren met romantische kaarsjes, lampjes en lichtslingers.

Verzamel zoveel mogelijk waxinelichtjes en kaarsen als je kunt en doe ze in potjes, zet ze op schoteltjes of doe ze in houdertjes. Red lege jampotjes, augurkenpotjes en andere glazen potjes van de glasbakdood en maak er zelf een lantaarntje van met ijzerdraad. Steek dan op kerstavond alle kaarsjes aan, doe alle snoeren in het stopcontact, zet een vuurkorf op straat en proost met zijn allen met warme glühwein op een vrolijk kerstfeest.

Ook leuk
Leg kaarsjes in een mooi figuur, bijvoorbeeld een hartje of een leuke tekst of knutsel een optische illusie. Bonuspunten voor diegene die alle kaarsjes in een keer uitblaast!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Van aderlaten tot kiezen trekken

De huisarts van vroeger moest wel van alle markten thuis zijn, aangezien dorpen ver uit elkaar lagen en je niet even in de auto kon springen om naar het ziekenhuis te gaan.

Stukje lezen uit Sletvrees

Mannen zijn macho's als ze iedere avond met een nieuwe vrouw naar huis gaan, maar als vrouwen hetzelfde doen zijn ze ineens een slet. Dat is toch vreemd? Deze vraag inspireerde Leuk Mens Sunny om het boek Sletvrees te schrijven. Hierin onderzoekt zij hoe dat komt. En jij mag vast een stukje lezen.

Leuke App: Buitenmarkt

Met deze app vind je met een paar tikjes op je scherm een boer in de buurt waar je kaas, vlees, groenten et cetera kunt kopen.

Geef je fiets eens een make-over

Een roestende rammelfiets wekt medelijden op. Die trouwe tweewieler die jou door regen en wind en zon en sneeuw heeft gesjouwd verdient beter dan rotte roestplekken en rammelende remkabels.