Kliekjeskerst

Lekkere leftovers

Dit doe je ermee

Eerste kerstdag (en oké, misschien ook tweede kerstdag) is er om culinair te doen. En als je de buik vol hebt van al dat eten en geen zin meer hebt om je uit te sloven in de keuken, zijn er altijd nog De Kliekjes. Alleen… wat móét je met die restjes aardappelpuree, stukjes kalkoen, stoofpeertjes en worteltjes? Drie tips!

1. Eitje
Met eieren in de koelkast kun je altijd koken. Heb je stukjes groenten en vlees over, bak het dan met een gesnipperde ui op in de pan en giet er geklutste eieren overheen. Breng op smaak met zout, peper en wat (verse) kruiden. Smakelijk!

2. Helemaal soeper
Je kan ongeveer overal soep van maken. Alles wat je nodig hebt is een ui en bouillon. Dan heb je de basis. Kook je groenten mee, voeg op het laatst eventueel nog restjes vlees of kip toe en ook gekookte rijst of pasta doe je er op het laatst bij.

3. Het g-woord
Durf je het nog aan? Gourmetten? Ideale kliekjesverwerker hoor!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Food we looooove

Bloemen, kleurplaten, geluk: je kan het zo gek nietbedenken of je kan er tegenwoordig wel een abonnement op nemen zodat je om de zoveel tijd iets fijns in je brievenbus krijgt.

Eten uit een kasteelmoestuin

Kasteeltuinen werden vroeger vaak gebruikt voor de teelt van groenten, fruit en bloemen voor eigen gebruik. De kasteelmoestuin van Landgoed Hackfort in het Gelderse Vorden heeft zijn oude functie nu teruggekregen. En daarmee ook zijn oude naam: het “Hof van Hackfort”. Vrijwilligers, soms aangevuld met begeleiders en bewoners van zorgboerderijen uit de omgeving, werken samen in het Hof van Hackfort en oogsten, zaaien en schoffelen er lustig op los. 

Alles wat je wilt weten over oesters

Oesters; je smult ervan of je walgt ervan. Hoe dan ook: de echte aanbidders van deze weke diertjes kunnen het beste naar Texel gaan, want daar woont De Tesselse Oesterman en hij is dé oesterexpert van Nederland.

Culinaire spots

Als liefhebber van eten zijn er zoveel leuke cafeetjes, plekjes en evenementen om uit te kiezen: het wordt bijna teveel. Gelukkig weet Bas je te vertellen wat nou écht leuk is: