Knallend kerstdiner

PANG!

Christmas crackers

Na een uitgebreid kerstdiner is het tijd voor wat vredelievende woorden. Maar omdat natuurlijk niemand nog ‘pap’ kan zeggen, kun je ze beter opschrijven en leuk verpakken. Bijvoorbeeld in een traditionele Engelse Christmas cracker. Leg tijdens het dekken van de kersttafel al bij elk bord een Christmas cracker, wel zo leuk!

Dit heb je nodig:
• Wc-rolletjes
• Inpakpapier (liefst van het kerstige soort)
• Lint
• Schaar
• Eventueel trektouwtjes (knalrotjes)

Zo maak je ze:
1. Knip de wc-rolletjes doormidden en vul de rolletjes met een klein cadeautje, confetti, een bonbon of een papiertje met lieve woorden erop.
2. Wil je er een knallende Christmas cracker van maken, leg er dan ook een knalrotje in en zorg dat de draadjes van het knalrotje er aan beide kanten van wc-rolletje weer uitkomen.
3. Wikkel de wc-rolletjes in het inpakpapier en zorg dat de twee draadjes van de rotjes in de twee strikjes van de papierwikkel komen.
4. Bind de uiteinden samen met het lint en versier de cracker met leuke kerstversiering.
5. Trek om de cracker te openen aan beide uiteinden. Bam!

 

Bekijk het filmpje vanaf 5:40

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Persoonlijk tafelzeil

Tafelziel: een stevig en transparant tafelzeil dat je zelf kunt versieren met foto’s, kinderknutsels, briefjes en andere mooie herinneringen. Zo wordt het een persoonlijk pronkstuk om constant aan te blijven passen.

(Digitaal) staren naar de sterren

Een romantische avond in de gloeiende avondraad. De tijd waarin de zon van plaats ruilt met de maan en het blauwe van de lucht langzaam verandert in een goedgevulde sterrenhemel. Ho, stop. Het spijt ons je uit je roze bubbel te halen. Dit soort tafereeltjes zie je toch eerder in de hemel van Zuid-Frankrijk dan in ons koude kikkerlandje.

Urban vibe

Harold weet de leuke verborgen plekjes van Rotterdam wel te vinden. Van hippe jazz melodieën tot een stevig bakkie koffie. En het mooie is: het is allemaal op loopafstand van elkaar vandaan!

Kinderparade

De Parade die kennen we natuurlijk. Elk jaar reist dit kleurrijke theatercircus van Rotterdam naar Den Haag naar Utrecht en naar Amsterdam en verschaft in al die steden theater, gezelligheid en (veel) wijn.