Knallend kerstdiner

PANG!

Christmas crackers

Na een uitgebreid kerstdiner is het tijd voor wat vredelievende woorden. Maar omdat natuurlijk niemand nog ‘pap’ kan zeggen, kun je ze beter opschrijven en leuk verpakken. Bijvoorbeeld in een traditionele Engelse Christmas cracker. Leg tijdens het dekken van de kersttafel al bij elk bord een Christmas cracker, wel zo leuk!

Dit heb je nodig:
• Wc-rolletjes
• Inpakpapier (liefst van het kerstige soort)
• Lint
• Schaar
• Eventueel trektouwtjes (knalrotjes)

Zo maak je ze:
1. Knip de wc-rolletjes doormidden en vul de rolletjes met een klein cadeautje, confetti, een bonbon of een papiertje met lieve woorden erop.
2. Wil je er een knallende Christmas cracker van maken, leg er dan ook een knalrotje in en zorg dat de draadjes van het knalrotje er aan beide kanten van wc-rolletje weer uitkomen.
3. Wikkel de wc-rolletjes in het inpakpapier en zorg dat de twee draadjes van de rotjes in de twee strikjes van de papierwikkel komen.
4. Bind de uiteinden samen met het lint en versier de cracker met leuke kerstversiering.
5. Trek om de cracker te openen aan beide uiteinden. Bam!

 

Bekijk het filmpje vanaf 5:40

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Worst Paté door Jane Grigson

Wil je eens wat anders kokkerelen? Ga dan aan de slag met het boek Worst Paté door Jane Grigson.

Leuke app: Forest

Het motto van deze app is ‘Stop phubbing!’, ofwel: stop met je telefoon klooien als je in gezelschap bent, eigenlijk moet studeren, of geconcentreerd wilt werken.

Kopi Soesoe

Aan de Sumatraweg in Rotterdam huist koffiewaroeng en muziekkaffee Kopi Soesoe. Da’s Indisch voor ‘koffie met melk’ én een snufje kardemonzaad naar het originele recept.

DIY Cadeautjes maken

Cadeautjes zijn leuk, zelfgemaakte cadeautjes zijn leuker. Henriette van Metdehand.nl weet als geen ander welke cadeautjes gemakkelijk te maken zijn en grandioos enthousiast ontvangen worden.