Weekendje Londen

Hip, cool en classy

Tips om te slapen, eten en te doen in Brixton

Londen, oh my. Stijlvol doch stoer. Geschikt voor ellenlange shopdagen maar ook voor aan de lopende band cultuur snuiven. Het is maar net waar je van houdt. Wij houden van allebei, maar dan wel op de Leukste en origineelste plekjes van de stad. Weten waar je moet zijn? Wij hebben tips om te slapen, eten en te doen!

Hier slaap je
Dit grote townhouse in de upcoming wijk Brixton is wat ons betreft de place to sleep. Je kunt er met je ganse familie terecht of met een groep vrienden, want het huis heeft plek voor maar liefst 15 gasten. In de twee badkamers mét jacuzzi (wij herhalen: mét jacuzzi) is het heerlijk badderen en de avontuurlijke eigenaren helpen je met liefde aan de leukste tips. De artistieke wijk Brixton heeft absoluut charme: je vindt er hippe restaurants, winkeltjes met vintage kleding, een filmtheater, gezellige koffietentjes, marktjes en last but not least: weinig toeristen. Toch zin in hordes fotocamera’s? Down town Londen is slechts een half uur met de metro, maar: mind the gap!

Een dagje in Brixton
Begin je dag met verse koffie en iets lekkers bij Federation Coffee. Dit tentje is gevestigd in de overdekte Brixton Village Market, dat op zichzelf al een een bezoek waard is. Uitgeslurpt? Maak zelf een rondje over de markt en koop wat lekkers voor tussendoor bij een van de vele kraampjes. Ga bij mooi weer lekker naar buiten en geniet van een wandelingetje door het mooie Brockwell Park of neem een duik in het openluchtzwembad Brockwell Lido. Minder mooi weer? Duik dan de bios in! Bij het Ritzy Picturehouse zie je art house maar ook de betere blockbusters. En omdat je daar honger van krijgt, hap je daarna in de eerlijke burgers van Honest Burgers. En als je meer zin hebt in de beste pizza van de stad moet je bij Franco Manca zijn. Vegetariërs of veganisten kunnen trouwens terecht bij l’Express Café. Drink na het eten een afzakker bij bar Kaff. Is er eigenlijk nog een leuk concert in Brixton Academy?

Meer Leuks in Londen?
Natúúrlijk valt er nog veel meer in Londen te beleven dan Brixton Village. Wil je persoonlijke tips voor je weekendje Londen? Stuur ons een e-mail op redactie@leukedingendoen!

Airbnb

TIP VAN Airbnb

Dit is een tip van Airbnb. Op deze website vind (of verhuur) je de meest unieke overnachtingen.