Weekendje Parijs

Romantisch en chic

Tips om te slapen, eten en te doen

‘Paris is always a good idea’ wist Audrey Hepburn al. En oui, ze heeft gelijk! Denk je aan Parijs, dan denk je aan De Liefde. En aan duizenden lichtjes, de Seine, Mona Lisa, de Eiffeltoren en Amélie. Prima setting voor een romantisch bezoek voor twee (maar met je vrienden en familie kan natuurlijk ook). Lees voor vertrek deze tips en beleef een stedentrip om nooit meer te vergeten.

Hier slaap je
Op een paar steenworpen afstand van het Louvre, in de buurt Châtelet – Les Halles – Beaubourg ligt een waanzinnig loft voor twee. Er is een open haard (!), een veel te schattig balkonnetje, een lieflijk keukentje, een heerlijke woonkamer met een mooie houten vloer... Nou ja, eigenlijk alles wat je nodig hebt om even bij te komen van een dag slenteren door Parijse steegjes. Host Alexandre verwelkomt je met open armen.

Een dagje Châtelet – Les Halles – Beaubourg
Zet je ‘je-ne-sais-quoi’-look op en wandel voor een uitstekende koffie bij je ontbijt naar Claus of Télescope. Daarna ga je – uiteraard – naar het Louvre, omdat dat letterlijk om de hoek zit. Kijk Mona Lisa eens diep in de ogen en haal als je klaar bent een frisse neus tijdens een wandelingetje langs de Seine. Als je geen zin hebt in de ellenlange rijen van het Louvre, dan zit daar om de hoek in hetzelfde complex als het Louvre ook nog een uitermate goed alternatief: Musée des Arts Décoratifs. Honger gekregen? Ga op zoek naar de traditionele galettes (hartige pannenkoekjes) in de oudste overdekte markt van Parijs: Marché des Enfants Rouges (hier eet je de lekkerste van Frankrijk!). Na de lunch kun je kiezen: meer kunst in Centre Pompidou, ontspannen met een boekje in Jardin des Tuileries of gewoon keihard shoppen. Voor je diner moet je sowieso bij Holybelly zijn, een restaurant dat wordt gerund door twee overenthousiaste Australiërs. Gratis tip: volg ze ook op Instagram, want ze delen zelf ook leuke cafeetjes in Parijs. Drink na het eten nog een cocktail in ‘speakeasy’ Le Ballroom en vooruit – pak de metro dan maar voor de lichtjesshow bij de Eiffeltoren (’s avonds na tienen).

Meer Leuks in Parijs?
Natúúrlijk valt er nog veel meer in Parijs te beleven. Wil je persoonlijke tips voor je weekendje Parijs? Stuur ons een e-mail op redactie@leukedingendoen!

Airbnb

TIP VAN Airbnb

Dit is een tip van Airbnb. Op deze website vind (of verhuur) je de meest unieke overnachtingen.