Weekendje Berlijn

Hip en een tikje rauw

Tips om te slapen, eten en te doen

Ach du, Berlin. Met je rauwe randje. Met je grote communistische gebouwen, je industriële vibe en kunstenaars overal. Met je underground feesten, vervallen pretparken en eigenzinnige locals.

Je moet ervan houden (en Leukedingendoen doet dat) maar áls je er eenmaal van houdt, is het ook meteen goed raak. Daarom: spring jetzt gleich in de trein/bus/auto of pak het vliegtuig naar de hoofdstad van Duitsland en fühl die Liebe. Waar moet je zijn? En in welk Airbnb-appartement moet je slapen? Wij hebben tips!

Hier slaap je
Kreuzberg is dé wijk to be in Berlijn. Daarom tippen we deze prachtige grote loft die je deelt met kunstenaars Alex en Judith. Je hebt je eigen slaapkamer met tweepersoonsbed. De immense keuken en de luxe badkamer met bad en het dakterras deel je met je hosts. Wedden dat je hier het ultieme Berlijn-gevoel ervaart?

Een dagje cruisen in Kreuzberg
Een morgen zonder koffie is geen goede morgen, dus start je dag bij Bully’s Bakery. En vooruit, trakteer jezelf op iets lekkers (want het zit je toch maar zo aan te staren). Met je buikje rond wandel je daarna even een paar blokjes door de brutale straten van Kreuzberg. Vergaap je aan de mensen die er rondlopen, de street art en de kunstzinnige galerietjes. Haal onderweg de lekkerste curryworst van de stad bij Curry 36 en wandel langs de Spree naar het grappige Museum Der Dinge: een museum over, nouja, dingen dus. Voor een vegan lunch zit je goed bij Let it Be, voor de vleeseters onder ons is Kreuzburger ook zeer geschikt. Op een lege maag kan je de pittige historie van Berlijn immers niet aan. In het Jüdisches Museum Berlin leer je alles over de Tweede Wereldoorlog. Laat het bezinken met een biertje ergens op een terrasje aan de Bergmannstrasse. Op donderdagavond is er trouwens een culinaire markt Street Food Thursday in Markthalle Neun. Zin om nog uit te gaan? Voetjes van de vloer doe je in populaire clubs zoals Berghain, Watergate en Badeschiff (een club in een zwembad!).

Meer Leuks in Berlijn?
Natúúrlijk valt er nog veel meer in Berlijn te beleven. Wil je persoonlijke tips voor je weekendje Berlijn? Stuur ons een e-mail op redactie@leukedingendoen!

Airbnb

TIP VAN Airbnb

Dit is een tip van Airbnb. Op deze website vind (of verhuur) je de meest unieke overnachtingen.