Slapen in Slot Loevestein

Prinsheerlijk overnachten

Vorstelijk ontwaken

Slot Loevestein is niet zomaar een kasteel. Het is een kasteel met een rijke geschiedenis. Even een kort lesje: in 1361 liet ridder Dirc Loef van Horne het slot bouwen, precies op het punt waar Gelderland, Brabant en Zuid-Holland (toen: Holland) samenkomen. Hartstikke strategische locatie dus. Jaren later was Slot Loevestein de plek waar Hugo de Groot gevangen werd gehouden én ontsnapte in een boekenkist. Ook was het slot onderdeel van de Hollandse Waterlinie. En nu? Nu is het slot een museum én kun je er zelfs blijven slapen.

En dat laatste lijkt ons dus hartstikke spannend. Hoe gaaf is het om in een kasteel met zoveel geschiedenis de nacht door te brengen? Er zijn drie gastenkamers waar je met jouw prins of prinses kunt vertoeven. ’s Avonds gaan de bezoekers weg en sluiten de poorten van het kasteel. Als de geest van ridder Loef maar niet nog ergens rondzweeft…

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Slaap eens in een molen

Hollandser kan het niet: overnachten in een molen. Op zoek naar een originele of romantische overnachting? 

Zwijmelbioscoop

Op papier is een bioscoop een geweldige plek voor een knusse ervaring met je geliefde. Als je de telefoongesprekken, het popcorngeknabbel en gepraat van andere bezoekers kunt negeren. Serena kent een bios waar het gegarandeerd romantisch is.

Beleef het donker

Hoe is het om niets te kunnen zien? Dat ervaar je in het muZIEum in Nijmegen. In het pikkedonker leer je blindelings vertrouwen op je andere zintuigen: tast, gehoor, reuk en smaak.

De allermooiste bruidstaarten

Aangezien alles op dè dag voor de rest van je leven in je geheugen gegrift blijft staan, moet je ook over ditstukje glazuurgekmakend suikerwerk goed nadenken...