Slapen in Slot Loevestein

Prinsheerlijk overnachten

Vorstelijk ontwaken

Slot Loevestein is niet zomaar een kasteel. Het is een kasteel met een rijke geschiedenis. Even een kort lesje: in 1361 liet ridder Dirc Loef van Horne het slot bouwen, precies op het punt waar Gelderland, Brabant en Zuid-Holland (toen: Holland) samenkomen. Hartstikke strategische locatie dus. Jaren later was Slot Loevestein de plek waar Hugo de Groot gevangen werd gehouden én ontsnapte in een boekenkist. Ook was het slot onderdeel van de Hollandse Waterlinie. En nu? Nu is het slot een museum én kun je er zelfs blijven slapen.

En dat laatste lijkt ons dus hartstikke spannend. Hoe gaaf is het om in een kasteel met zoveel geschiedenis de nacht door te brengen? Er zijn drie gastenkamers waar je met jouw prins of prinses kunt vertoeven. ’s Avonds gaan de bezoekers weg en sluiten de poorten van het kasteel. Als de geest van ridder Loef maar niet nog ergens rondzweeft…

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De lekkerste luchtjes

Een lekker luchtje is een cadeautje voor jezelf, je (potentiele) vlam en alle andere mensen die bij je in de buurt komen op een dag. Anna Nikbakht Nooshin weet als hoofdredacteur van NSMBL precies waar je de smakelijkste exemplaren scoort..

Het waterlab

Water is belangrijk voor iedereen op de hele wereld. Hartstikke belangrijk dus om te weten hoe we aan ons water komen.

Grappige overnachtingen

Een beetje de clown uithangen. Maar dan zonder rode neus en gigantisch grote schoenen. Maar wel met kleurtjes én gezelligheid. We hebben de grappigste overnachtingen voor je op een rijtje gezet. Van noord tot zuid, en van oost tot west. Waar slaap je als clown nou het best?

Bijzondere vintage sieraden

Op zoek naar een bijzonder sieraad? Je juwelen jeuk wordt gekrabt met deze geweldige sieraden adresjes...