Fietsen over de sterren

Glow in the dark fietspad

Zoals Van Gogh het had gewild

Overdag is dit 600 meter lange fietspad misschien niet zo bijzonder, maar zodra ’s avonds het licht uit gaat geloof je je eigen ogen niet. Duizenden lichtgevende steentjes leiden je de weg van Nuenen naar Eindhoven (en weer terug). Overdag laden de steentjes zich op, zodat ze ’s nachts uitgebreid kunnen stralen. Magisch!

Het fietspad is gemaakt door Studio Roosegaarde. Ze hebben zich laten inspireren door Vincent van Gogh’s meesterwerk De Sterrennacht. En da’s niet helemaal toevallig, want Van Gogh leefde in Nuenen van 1883 tot 1885. Het fietspad maakt dan ook deel uit van de Brabantse Van Gogh-route, die dwars door Brabant loopt. En dan is het in 2015 ook nog eens 125 jaar geleden dat de beroemde schilder overleed. Reden genoeg voor een verlichtend tochtje naar Nuenen toch?

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Speel-Doe-Ontdek

In Dieren vind je het gekste speelparadijs van Nederland. Daar heeft beeldend kunstenaar Jos Spanbroek namelijk zijn fantasie de vrije loop gelaten om een speel-, doe- en ontdekpark te creëren

Muziek om op te sporten

Over het algemeen geldt sporten natuurlijk als een weldaad (ehm...) maar soms heb je nét even een klein duwtje in de rug nodig. Op die momenten kan een goed stukje muzak het grote verschil maken. Graag grove beats en geen ballads please.

Zeeuwse lekkernijen

Als je aan Zeeland denkt, denk je aan oesters en andere schelpdieren.

Strand in eigen land

Massaal gaan we in de zomer op strandvakantie naar het zuiden van Europa of een mooi ver eiland. Maar waarom eigenlijk? We hebben zelf heel veel strand om uit te kiezen!