Fietsen over de sterren

Glow in the dark fietspad

Zoals Van Gogh het had gewild

Overdag is dit 600 meter lange fietspad misschien niet zo bijzonder, maar zodra ’s avonds het licht uit gaat geloof je je eigen ogen niet. Duizenden lichtgevende steentjes leiden je de weg van Nuenen naar Eindhoven (en weer terug). Overdag laden de steentjes zich op, zodat ze ’s nachts uitgebreid kunnen stralen. Magisch!

Het fietspad is gemaakt door Studio Roosegaarde. Ze hebben zich laten inspireren door Vincent van Gogh’s meesterwerk De Sterrennacht. En da’s niet helemaal toevallig, want Van Gogh leefde in Nuenen van 1883 tot 1885. Het fietspad maakt dan ook deel uit van de Brabantse Van Gogh-route, die dwars door Brabant loopt. En dan is het in 2015 ook nog eens 125 jaar geleden dat de beroemde schilder overleed. Reden genoeg voor een verlichtend tochtje naar Nuenen toch?

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De perfecte plek

Voor haar blog droombaan.net reist Leuk mens Linda Roos stad en land af om interviews af te nemen. Je kunt haar dus wel vragen waar je het best kunt wezen voor een goed gesprek. Ze gaf ons haar tips in Amsterdam.

Droomplekken in Nederland

Goudgele stranden, helderblauwe zeeën, wuivende palmen. Zúlke tropische droomplekken hebben we in Nederland natuurlijk niet. Maar toch kan het niet anders of er zijn Nederlandse droomplekken. En wie kan nu beter een top drie noemen dan Droomplekken-expert Corno van den Berg.

Disco Boodschappen!

Blok vrijdagavond 10 april in je agenda, want dan is Disco Boodschappen bij de Dirk van den Broek op het Marie Heinekenplein in Amsterdam.

Slapen in een iglo

Je moet er even voor reizen, maar een iglo vind je nou eenmaal niet op het Friese platteland.