Romantisch hotel in Sardinië

Hotel Costa Dorada

Ik ben een subtiele romanticus

James Worthy en Italië is geen goede combinatie. Maar voor de liefde heeft hij wel wat over. Dus ontdek in welk superromantisch hotel hij met zijn schatje verbleef.

“Ik heb mijn vriendin in augustus meegenomen naar Sardinië. Naar het plaatsje Cala Gonone. Daar staat een heel schattig hotelletje: Hotel Costa Dorada. Normaliter heb ik het niet zo op Italianen, ik heb gewoonweg een hekel aan hoe Italiaanse kinderen ontevreden schraten. Schraten is schreeuwend praten. Ik haat die malcontente Calimero La Vita È Bella shit. Er komen echt veel akelige geluiden uit die mozzarellabekkies. Niet te filmen.”

Malariamuggen
“Maar Sardinië is een pareltje, de clitoris van Europa. Alleen jammer van die Italianen. Mensen hebben het wel eens over de Fransen en dat die arrogant en pompeus zijn, maar Italianen zijn net zo behulpzaam en charmant als malariamuggen.”

Romantiek heeft geen volumeknop
“Ik denk niet dat ik extra romantisch ben op dit soort zoetsappige uitstapjes. Romantiek heeft geen volumeknop of zo. We leven in een tijd waar alles groots en schreeuwerig moet zijn, maar ik ben een subtiele romanticus. De vrouw hoeft het niet eens gelijk door te hebben, de romantiek, als ze een paar weken later maar ‘o dat was eigenlijk best wel een potje lief van hem’ denkt.”

Full House
“Mijn grootste afknapper in hotels zijn vooroorlogse televisies. Niet dat ik veel tv kijk op zo’n vakantie, maar het hoort er toch een beetje bij. Tussen de seks door even genieten van een nagesynchroniseerde aflevering van Full House.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Lichtjes in de stad

Een stad kan overdag al vrij romantisch zijn, maar zodra de nacht valt en de lampjes branden is romantiek niet meer uit het stadsbeeld weg te denken. Zeker niet in een stad vol rijke historie en mooie bruggetjes als Utrecht.

Slapen in een kasteeltoren

In het Gelderse ’s Heerenberg staat een oud kasteel: Huis Bergh. De twee voormalige verdedigingstorens van het kasteel zijn tegenwoordig ingericht als luxueuze suites.

Restaurants voor een intiem avondje

Neem de liefde van je leven (of gewoon een tijdelijk lekkertje) mee naar deze twee romantische restaurants.

Samen zonsondergang kijken

Het toppunt van romantiek is samen naar een zonsondergang staren.