Het droomhuis van Rena

Een levend 'stilleven'

En vergeet de plantjes niet!

Je huis inrichten kan best lastig zijn. Leuk Mens Rena vertelt over haar eigen huis en geeft gouden tips als het gaat om inrichting en decoratie.

"In het huis waar ik samenwoon met mijn vriend Sam vind je een aantal zorgvuldig opgebouwde fietsen, een grote bank, drie cavia’s, een mooie lange tafel, wisselende illustraties aan de muur en meer dan vijftig planten. Door al dat groen zien sommige mensen ons huis als een mini jungle. Wij houden het liever op een ‘levend stilleven’."

Geen showroom
“Hoewel we ons huis huren en er een aantal elementen zijn die we nooit zelf uit zouden kiezen, is het ons toch goed gelukt om het gezellig te maken. Ons interieur bestaat uit een mix van Ikea en gekregen - of goed gevonden meubilair. Bij Van Dijk en Ko in Amsterdam hebben ze leuke stoelen, kasten en tafels. Ikea-meubels kun je heel makkelijk wat meer eigen maken door ze te verven. Door je spullen overal en nergens vandaan te halen voorkom je dat je huis eruit komt te zien als een standaard showroom.”

Tip: koop planten
“Mijn beste interieurtip is het aanschaffen van planten. Planten maken een ruimte af! In Aalsmeer zit tuincentrum Het Oosten, dat is echt de groene hemel met 80.000m2 aan vloeroppervlak en leuke planten: van piepkleine cactusjes tot flinke bomen.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Elke dag op je mooist

Soms zijn er dagen waarop je het liefst met je hoofd onder de dekens kruipt om er vervolgens nooit meer onderuit te komen (behalve dan misschien voor je twee favoriete mannen Ben & Jerry). Zo niet Anna. Volgens haar is er iedere dag wel een goede reden om je niet in je dekbed te rollen, maar je juist in je knapste pak te hijsen. Altijd en overal je mooiste zelf zijn, hoe doe je dat volgens Anna?

Zweedse lekkernijen onder de Dom

Bij Carla’s Conditorie onder de Utrechtse Dom eet je Smörgas en Kanelbullars tijdens je Fika, een Zweedse koffiepauze. Hoe je dit allemaal uitspreekt? Geen idee, maar lekker is het wel!

Samen knutselen

Het is zondag en het regent… Nu kun je natuurlijk samen met de kinders op de bank kruipen en een filmpje aanzetten, maar veel gezelliger is het om samen te knutselen!

Complimenten-workshop

Uit een van de vele onderzoeken van Maurice de Hond blijkt dat we graag meer spontane complimenten zouden willen krijgen.