Het droomhuis van Rena

Een levend 'stilleven'

En vergeet de plantjes niet!

Je huis inrichten kan best lastig zijn. Leuk Mens Rena vertelt over haar eigen huis en geeft gouden tips als het gaat om inrichting en decoratie.

"In het huis waar ik samenwoon met mijn vriend Sam vind je een aantal zorgvuldig opgebouwde fietsen, een grote bank, drie cavia’s, een mooie lange tafel, wisselende illustraties aan de muur en meer dan vijftig planten. Door al dat groen zien sommige mensen ons huis als een mini jungle. Wij houden het liever op een ‘levend stilleven’."

Geen showroom
“Hoewel we ons huis huren en er een aantal elementen zijn die we nooit zelf uit zouden kiezen, is het ons toch goed gelukt om het gezellig te maken. Ons interieur bestaat uit een mix van Ikea en gekregen - of goed gevonden meubilair. Bij Van Dijk en Ko in Amsterdam hebben ze leuke stoelen, kasten en tafels. Ikea-meubels kun je heel makkelijk wat meer eigen maken door ze te verven. Door je spullen overal en nergens vandaan te halen voorkom je dat je huis eruit komt te zien als een standaard showroom.”

Tip: koop planten
“Mijn beste interieurtip is het aanschaffen van planten. Planten maken een ruimte af! In Aalsmeer zit tuincentrum Het Oosten, dat is echt de groene hemel met 80.000m2 aan vloeroppervlak en leuke planten: van piepkleine cactusjes tot flinke bomen.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Walnut Mixstore

Mocht je een keer in Groningen zijn, breng dan even een bezoekje aan de Walnut Mixstore: dé hotspot van het hoge noorden. 

De Keuken van het Ongewenste Dier

De initiatiefnemers, L.T.J. producties, willen aandacht schenken aan de eetbaarheid van diersoorten die als plaagdieren worden gezien.

Portretfotografie voor amateurs

Vergeet bewogen, onscherpe, wazige en lelijke foto’s van je kroost. Fotografe Maud Fontein geeft namelijk vier uitstekende tips voor de doorsnee huis-tuin-en-keukenfotograaf.

De vijf leukste tv-series van nu

Ja, tuurlijk. Breaking Bad, Game of Thrones, Homeland en House of Cards zijn steengoede series. Misschien wel de Opperseries in serieland. Maar wat als je ze al gezien hebt en eens wat anders wil zien? De redactie van Leukedingendoen heeft de vijf leukste series op een rij gezet. Want er is meer, véél meer. In willekeurige volgorde: