Wild buitenspelen

Speeldernis

Vies worden mag!

Als je als kind opgroeit in de grote stad moet je het soms doen met een troosteloze voetbalkooi of een aangelegd speeltuintje. En dat terwijl ’t veel leuker is om in bomen te klimmen, in plassen te stampen en kuilen te graven!

In Rotterdam is er daarom Speeldernis: een speeltuin op een (naar eigen zeggen) ‘avontuurlijk terrein’. Hier zijn bomen, bosjes, takken, riet, water en zand zát om je lekker mee uit te leven. Er is zelfs een kampvuurplaats en een tipi waar af en toe leuke activiteiten worden georganiseerd. Tip voor ouders: sla wat extra wasmiddel in, want bij Speeldernis is vies worden onvermijdelijk!

Speeldernis
Roel Langerakweg 25b
Rotterdam

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Vulli’s Magische speelboom

Zo, Hannelore heeft wel smaak. Ze tipt hier even een speelgoedklassieker die in geen gezin mag ontbreken. En dat hoeft ook niet, want dit speelgoed dat populair was in de jaren ’70 en ’80, is opnieuw in productie genomen.

De beste kinderplekken in de stad

Voorkom jengelende koters en zoek een kindvriendelijk plekje op. Bettina heeft de beste cafeetjes, terrasjes en andere plekjes in Amsterdam die wel aan kinderen hebben gedacht voor je op een rijtje gezet.

Volg een smartlappenworkshop

Je staat onder de douche en laat jezelf vaak dan helemaal gaan. 

Samen in de bedstee

Zodra je hier een voet over de drempel zet, ga je terug in de tijd.