Wild buitenspelen

Speeldernis

Vies worden mag!

Als je als kind opgroeit in de grote stad moet je het soms doen met een troosteloze voetbalkooi of een aangelegd speeltuintje. En dat terwijl ’t veel leuker is om in bomen te klimmen, in plassen te stampen en kuilen te graven!

In Rotterdam is er daarom Speeldernis: een speeltuin op een (naar eigen zeggen) ‘avontuurlijk terrein’. Hier zijn bomen, bosjes, takken, riet, water en zand zát om je lekker mee uit te leven. Er is zelfs een kampvuurplaats en een tipi waar af en toe leuke activiteiten worden georganiseerd. Tip voor ouders: sla wat extra wasmiddel in, want bij Speeldernis is vies worden onvermijdelijk!

Speeldernis
Roel Langerakweg 25b
Rotterdam

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De vrije dag van DJ Isis

Als DJ speelt je werk zich voornamelijk af in andermans vrije tijd af. Maar wat als het werk erop zit? Waar breng je dan zelf het liefst je vrije tijd door? DJ Isis, sinds 2011 ook moeder van een zoontje, weet het wel: op een plek waar je lekker buiten kunt zijn en die ook geschikt is voor kindjes.

Zo maak je een zomerslinger

In de zomer wordt iedereen nét een stukje vrolijker. Dat moet gevierd worden! Maak de zomer nog leuker met een eigengemaakte zomerslinger

Dromen van de brandweer

Droom je ’s nachts van een carrière als brandweerman? Of ben je een stiekeme ballerina of astronaut? 

Magneet Festival

Als íemand het nachtleven in Nederland op haar duimpje kent, dan is het DJ Isis wel. Dus als je dan benieuwd bent naar een tof, spannend nieuw initiatief, dan kun je dat het beste aan deze voormalige nachtburgemeester vragen. Toch, Isis?