Samen in de bedstee

Overnachten zoals vroeger

Weg van alle drukte

Helemaal in het noorden van Noord-Holland vind je het ieniemienieplaatsje Hippolytushoef. En daar achter de dijk en aan de Waddenzee, staat vakantiehuisje Anno Nu in ‘t Vatrop.

Zodra je hier een voet over de drempel zet, ga je terug in de tijd. Je kunt er slapen in een bedstee en de inrichting doet denken aan grootmoeders tijd. Gelukkig wel met de gemakken van nu, want douchen met een emmer koud water is ook weer zoiets.

Ook het vakantiepark waar het huisje staat heeft een pittoreske uitstraling met klinkerweggetjes en traditionele straatlantaarns. Kortom, een perfecte setting om er eens lekker samen uit te zijn (maar er is ook ruimte om de kinderen bijvoorbeeld mee te nemen!).

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De allerliefste films ter wereld

Op 14 februari komen er een hoop romantische, zwijmelfilms op televisie. Je kunt natuurlijk lui die tv-knop aanzetten, de afstandsbediening erbij pakken en zappen. Maar het is natuurlijk wel Valentijnsdag, dus kijk jij alleen de allerliefste en allerbeste films ter wereld. Zonder anti-romantische reclames natuurlijk. Met de volgende vijf zit jij wel goed:

Een stukje paradijs

Het klinkt als een droom: je ‘eigen’ eiland. Nou ja, technisch gesproken deel je ‘m met zo’n 100 anderen maar die zijn er nooit allemaal tegelijkertijd.

Wonen in de jaren '50

Doen: een kijkje nemen in de jaren ’50 Van Eesteren Museumwoning in Amsterdam Nieuw-West.

Fruit plukken bij de Olmenhorst

Midden in de Randstad je eigen appels en peren plukken. Bij De Olmenhorst in Lisserbroek betaal je alleen het fruit dat je plukt. En het is nog biologische verantwoord ook.