Kabouter zoeken

Met je knapzak

Door het bos

Mogen we je een geheimpje verklappen? In de bossen van Staatsbosbeheer wonen kabouters… Met een rood puntmutsje en een huisje in een paddenstoel. Overal kom je hun sporen tegen: kleine voetafdrukjes in het zand, geplet gras van hun middagdutje en heel soms een kabouterdrolletje. Echt hoor!

Ze zijn heel aardig, de kabouters. En ze werken de hele dag door. Wil je weten waar ze zo druk mee zijn? Daar kom je vanzelf achter als het Kabouterpad loopt. Bijvoorbeeld het pad van de Weerribben, of de Veluwe. Voordat je vertrekt krijg je een knapzak mee met wat lekkers, een puntmutsje en rode wangetjes. Samen met je papa en mama loop je een route van 500 tot 1500 meter, terwijl je naar een verhaal uit het kabouterboek luistert of kabouteropdrachten doet. Met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Kippig in Utrecht

Oké, op de menulijst van de snackbar staat ook weleens een verdwaalde halve kip. Maar of die kip nou écht een fijn leven heeft gehad? 

Do it yourself: Homemade Happiness

Wil je iets vieren met je kinderen maar kom je niet verder dan de verrassing in een Happy Meal? Ontdek de knipvellen van Homemade Hapiness.

De ultieme cadeautjesvinder

Cadeautje gezocht! Zoek je je suf naar een origineel cadeautje maar kan je het nergens vinden? Op DaWanda.nl zou je best eens kunnen gaan slagen.

Vulli’s Magische speelboom

Zo, Hannelore heeft wel smaak. Ze tipt hier even een speelgoedklassieker die in geen gezin mag ontbreken. En dat hoeft ook niet, want dit speelgoed dat populair was in de jaren ’70 en ’80, is opnieuw in productie genomen.