Kabouter zoeken

Met je knapzak

Door het bos

Mogen we je een geheimpje verklappen? In de bossen van Staatsbosbeheer wonen kabouters… Met een rood puntmutsje en een huisje in een paddenstoel. Overal kom je hun sporen tegen: kleine voetafdrukjes in het zand, geplet gras van hun middagdutje en heel soms een kabouterdrolletje. Echt hoor!

Ze zijn heel aardig, de kabouters. En ze werken de hele dag door. Wil je weten waar ze zo druk mee zijn? Daar kom je vanzelf achter als het Kabouterpad loopt. Bijvoorbeeld het pad van de Weerribben, of de Veluwe. Voordat je vertrekt krijg je een knapzak mee met wat lekkers, een puntmutsje en rode wangetjes. Samen met je papa en mama loop je een route van 500 tot 1500 meter, terwijl je naar een verhaal uit het kabouterboek luistert of kabouteropdrachten doet. Met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Rock ' n Roll in Drenthe

Dacht je dat de provincie Drenthe alleen maar stoffige hunebedden te bieden heeft…Zeker niet! Drenthe heeft ook een portie rock ’n roll.

Leukigheidjes.nl

De horror die winkelen heet: zeurende voetzolen, een schamele opbrengst en een kudde krijsende kinderen in je kielzog.

Sterrenkijken op je rug

Sterrenkijken kan eigenlijk altijd: met helder weer in de tuin of op de camping en als je het echt goed aan wilt pakken ga je naar een sterrenwacht.

Leukste plekjes in Lelystad

Leuk Mens Seline woont in Lelystad, dus reken maar dat zij de Leukste plekjes van deze stad weet! Wij zijn wel benieuwd waar Seline het liefst naartoe gaat. Waar moet je zijn voor het lekkerste drankje of hapje en welke winkels mag je echt niet overslaan?