Kabouter zoeken

Met je knapzak

Door het bos

Mogen we je een geheimpje verklappen? In de bossen van Staatsbosbeheer wonen kabouters… Met een rood puntmutsje en een huisje in een paddenstoel. Overal kom je hun sporen tegen: kleine voetafdrukjes in het zand, geplet gras van hun middagdutje en heel soms een kabouterdrolletje. Echt hoor!

Ze zijn heel aardig, de kabouters. En ze werken de hele dag door. Wil je weten waar ze zo druk mee zijn? Daar kom je vanzelf achter als het Kabouterpad loopt. Bijvoorbeeld het pad van de Weerribben, of de Veluwe. Voordat je vertrekt krijg je een knapzak mee met wat lekkers, een puntmutsje en rode wangetjes. Samen met je papa en mama loop je een route van 500 tot 1500 meter, terwijl je naar een verhaal uit het kabouterboek luistert of kabouteropdrachten doet. Met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Als kind uit eten

“Anekdotes heb ik zat, zo bestelde ik op mijn zesde al slakken, tot grote verbijstering van de ober."

Ruil je huis

Op zoek naar een origineel vakantieverblijf? Of wil je een leuk adresje voor een weekendje weg? Ruil je huis en vindt iets leuks met deze site. 

Broeker Veiling

De Broeker Veiling is de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen van groenten per afslag begonnen. Dit systeem wordt tegenwoordig bij alle grote veilingen toegepast.

Festival op de mooiste locatie: Into The Great Wide Open

Marcels favoriete muziekfestival is vooral fijn vanwege de locatie...