Feel je good in Groningen

Lekker eten zonder toevoegingen

(behalve een onsje liefde, dan)

Koffietentjes waar alles heerlijk en eerlijk is: daar kunnen er wat ons betreft nooit genoeg van zijn. Zo is er ook Feel Good in het Groningse Oude kijk in ’t Jatstraat. Alles wat hier op de kaart staat heeft geen enkele ongewenste toevoeging in de vorm van chemicaliën, E-nummers of geraffineerde suiker. Maar de salades, sapjes, broodjes en taartjes barsten dan wel weer van de pure ingrediënten, zoals onbespoten groenten en fruit en biologisch vlees.

Zo te lezen is Feel Good al hartstikke eco bezig, maar ze doen nog meer: zo houden ze rekening met de inkoop om zo CO2-neutraal mogelijk te zijn én liggen de doggy bags voor het grijpen. Op naar Grunn!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

IJskoude yoghurt

Yoghurt? Ja lekker, maar alleen als ‘ie ijs en ijskoud is. Frozz verkoopt verse yoghurt die ter plekke bevroren wordt, dus geen yoghurtijs – wat eigenlijk roomijs met yoghurt is.

DoorMeal

Ja ja, gezond eten is goed. Weten we allemaal, maar soms heb je het gewoon zó druk dat je even geen tijd hebt om verse groenten te scoren. 

Eten uit een kasteelmoestuin

Kasteeltuinen werden vroeger vaak gebruikt voor de teelt van groenten, fruit en bloemen voor eigen gebruik. De kasteelmoestuin van Landgoed Hackfort in het Gelderse Vorden heeft zijn oude functie nu teruggekregen. En daarmee ook zijn oude naam: het “Hof van Hackfort”. Vrijwilligers, soms aangevuld met begeleiders en bewoners van zorgboerderijen uit de omgeving, werken samen in het Hof van Hackfort en oogsten, zaaien en schoffelen er lustig op los. 

Workshop koffiedik lezen

Een bakkie pleur houdt je niet alleen wakker, maar kan ook je toekomst voorspellen. Vraag maar aan Pjotr: het koffiedik-orakel.