Waar woont de Sint als hij in Nederland is?

Kastelen van Sinterklaas

Breng eens een bezoekje

“Mama, waar woont Sinterklaas als hij in Nederland is?” Tja, wat zeg je dan? Wij helpen je op weg.

Er zijn namelijk twee kastelen die helemaal zijn ingericht als het thuis van Sinterklaas en zijn pieten. Er staat er een in Helmond en eentje in Muiderslot. Hier kunnen kinderen samen met hun ouders een kijkje nemen in de slaapkamer van Sinterklaas, in de pakjeskamer, in de keuken en even kennis maken met Amerigo in de stallen.

Kunnen je kinderen weer rustig slapen – en jij ook.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Snurken in een wijnvat

Kies jij voor Vinho (Portugees voor ‘wijn’) of Barril (Portugees voor ‘vat’)? Ach, het maakt ook niet zoveel uit. Het zijn allebei reuzewijnvaten van de familie Kôpke uit Portugal. En jij kunt erin slapen. 

Golf in een neon jungle

Golf boring? Dan ben je zeker nog nooit in Glowgolf geweest.

Zingen in Utrecht

Met al die talentenshows op tv, kun je wel zeggen dat Nederland barst van de zangtalenten! Woon je in Utrecht en wil je ook goed leren zingen? 

Een luie picknick

Leuk en aardig, zo’n uitgebreide picknick in het zonnetje, maar het vergt toch heel wat tijd om voor te bereiden. Voor als je daar geen zin in of simpelweg geen tijd voor hebt bestaan er heel wat bedrijfjes die dat maar wàt graag voor je doen.