Kunst is Leuk!

Voor de hele familie

In het Van Abbemuseum

Het Van Abbemuseum in Eindhoven is niet zomaar een kunstmuseum. Nee, zij maken kunst leuk voor elke leeftijd. Zo hebben ze voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar een heuse kinderkunstclub, waar kids hun eigen kunst kunnen maken.

Maar ook buiten de kinderkunstclub is er genoeg te doen. Zo kun je tijdens een theaterrondleiding op pad met een klein schilderijtje, die een mooi plekje aan de muur zoekt. Onderweg ontdek je samen met het schilderijtje allerlei soorten kunst in het museum.

Niet zo’n zin in deze schilderachtige rondleiding? Geen probleem! Bij de kassa kun je het familie doe-boek halen en met het hele gezin een speurtocht door het museum doen. Jullie vermaken je wel!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Wild, wild Achterhoek

Hold your horse, cowboy! Op zoek naar uniek stukje woestijn in Nederland én een zinnenprikkelende ervaring? 

Cavia's knuffelen (of geiten)

Ga naar de kinderboerderij en geef de geitjes, cavia's en konijnen al je liefde.

De kracht van stoom

Hoe werkt een stoommachine? En waar werden ze vroeger voor gebruikt? Je kunt met het hele gezin het antwoord vinden bij het Stoommachine Museum in Medemblik.

Golf in een neon jungle

Golf boring? Dan ben je zeker nog nooit in Glowgolf geweest.