De beste kinderplekken in de stad

Kindvriendelijk stappen

Met je kroost

Geen speelhoek, nergens kleurplaten: nee, niet elk restaurant of café is geschikt voor kinderen. Voorkom jengelende koters en zoek een kindvriendelijk plekje op. Bettina heeft de beste cafeetjes, terrasjes en andere plekjes in Amsterdam die wel aan kinderen hebben gedacht voor je op een rijtje gezet.

“In de Spaarndammerstraat zit sinds kort Mini Chi Chi Club. Hier vind je naast leuke kleding en producten voor kinderen ook lekkere koffie. Kun jij lekker een bakkie doen terwijl je kind speelt met al het speelgoed. Ik vind dit echt een toevoeging aan de stad, want plekken zoals deze zijn er weinig. Ik hoop dan ook dat er binnenkort meer vestigingen worden geopend, liefst één in mijn buurtje Oud-West!”

“Verder vind ik Flinders Café en de Mazzo ook fijne plekken om met mijn kind heen te gaan. Er is daar speelgoed voor kinderen en ze hebben een kindermenu. Dat is fijn, dan verveelt je kind zich niet.”

De Liefde in het Bilderdijkpark vind ik ook erg leuk in de zomer. Wij lekker op het terras, terwijl de kinderen rondrennen over het gras. En daarna een ijsje halen bij IJscuypje, mijn lievelingsijstent in Amsterdam. Die zitten gelukkig nu bijna overal in de stad.

Roest, Bad Buiten, Pllek en Blijburg zijn ook fijne plekken in de zomer. In de stad, maar toch aan het water en bij alle vier is er genoeg ruimte voor kinderen om te spelen en je bent er zo op de fiets!”

Speciale wintertip
"In de winter is schaatsen op het Leidseplein heel leuk! Het is heel knus met allemaal kraampjes ook en s'avonds natuurlijk alle lichtjes erbij. Het mooiste is natuurlijk als er ook sneeuw ligt, of als je op de grachten kan schaatsen!"

Bekijk hier alle tips van BettinaBekijk alle tips van Bettina

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Talent om in de gaten te houden

Voor iedereen die graag in de smiezen houdt wat er gebeurt in cultuurland en wie daarbij vooraan loopt: een lijst van tintelend talent.

De leukste plekjes in Amsterdam

Bettina is bedenker van CITYMOM.nl, een hotspot & lifestyle website voor (bijna) moeders in de stad. Speciaal voor jou heeft Bettina een lijstje met hippe én kindvriendelijke restaurants gemaakt waar je altijd terecht kan.

De beste toko van Nederland

Bonensaus, rijstazijn, lychees in blik en hoge stapels kleurige huisraad; in de toko kun je gemakkelijk een hele middag op expeditie. Wat is volgens Monique nou de allerbeste toko van het land? En als ze dan zo’n middagje struinen plant, waar gaat ze naar op zoek?

Fiets door de savanne van de Veluwe

Een rondje fietsen samen met je geliefde. Dat kan in de zomer, maar ook in de winter! Extra romantisch doe je dat in het Nationale Park De Hoge Veluwe. Wie weet spotten jullie tijdens het ommetje fietsen zelfs edelherten, wilde zwijnen, dassen, vossen, en/of mouflons! Dat maakt je date nog nét een stukje spannender.