De beste kinderplekken in de stad

Kindvriendelijk stappen

Met je kroost

Geen speelhoek, nergens kleurplaten: nee, niet elk restaurant of café is geschikt voor kinderen. Voorkom jengelende koters en zoek een kindvriendelijk plekje op. Bettina heeft de beste cafeetjes, terrasjes en andere plekjes in Amsterdam die wel aan kinderen hebben gedacht voor je op een rijtje gezet.

“In de Spaarndammerstraat zit sinds kort Mini Chi Chi Club. Hier vind je naast leuke kleding en producten voor kinderen ook lekkere koffie. Kun jij lekker een bakkie doen terwijl je kind speelt met al het speelgoed. Ik vind dit echt een toevoeging aan de stad, want plekken zoals deze zijn er weinig. Ik hoop dan ook dat er binnenkort meer vestigingen worden geopend, liefst één in mijn buurtje Oud-West!”

“Verder vind ik Flinders Café en de Mazzo ook fijne plekken om met mijn kind heen te gaan. Er is daar speelgoed voor kinderen en ze hebben een kindermenu. Dat is fijn, dan verveelt je kind zich niet.”

De Liefde in het Bilderdijkpark vind ik ook erg leuk in de zomer. Wij lekker op het terras, terwijl de kinderen rondrennen over het gras. En daarna een ijsje halen bij IJscuypje, mijn lievelingsijstent in Amsterdam. Die zitten gelukkig nu bijna overal in de stad.

Roest, Bad Buiten, Pllek en Blijburg zijn ook fijne plekken in de zomer. In de stad, maar toch aan het water en bij alle vier is er genoeg ruimte voor kinderen om te spelen en je bent er zo op de fiets!”

Speciale wintertip
"In de winter is schaatsen op het Leidseplein heel leuk! Het is heel knus met allemaal kraampjes ook en s'avonds natuurlijk alle lichtjes erbij. Het mooiste is natuurlijk als er ook sneeuw ligt, of als je op de grachten kan schaatsen!"

Bekijk hier alle tips van BettinaBekijk alle tips van Bettina

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Jailbreak Tattoo Festival

Oké, dus je hebt een tattoo, en nu? Naar een tattoofestival natuurlijk. Kletsen en vergelijken met gelijkgestemden, het werk van grote artiesten live bewonderen en bandjes kijken. Lina tipt een festival in het hoge Noorden.

Kamperen met je verkering

Joehoe! Je hebt iemand versierd op het festivalterrein en nu is het tijd om de tent op te zoeken. Maarreh... hoe doe je dat nou op een stijlvolle manier, midden in die chaos van tenten, podia, plastic bierbekers en feestende festivalgangers?

Dagje televisie maken

Die reclames die je pauze van GTST moet bekijken maken je nou niet bepaald blij, net zoals de nieuwste acteur die tijdens de desbetreffende soap het toneel betreedt.

Roofvogelworkshop

Tijdens deze workshop maak je kennis met verschillende roofvogels, zoals de valk, arend en de uil. Wat je hiermee gaat doen? Je zojuist geleerde valkerijtechnieken erop los laten natuurlijk!