De beste kinderplekken in de stad

Kindvriendelijk stappen

Met je kroost

Geen speelhoek, nergens kleurplaten: nee, niet elk restaurant of café is geschikt voor kinderen. Voorkom jengelende koters en zoek een kindvriendelijk plekje op. Bettina heeft de beste cafeetjes, terrasjes en andere plekjes in Amsterdam die wel aan kinderen hebben gedacht voor je op een rijtje gezet.

“In de Spaarndammerstraat zit sinds kort Mini Chi Chi Club. Hier vind je naast leuke kleding en producten voor kinderen ook lekkere koffie. Kun jij lekker een bakkie doen terwijl je kind speelt met al het speelgoed. Ik vind dit echt een toevoeging aan de stad, want plekken zoals deze zijn er weinig. Ik hoop dan ook dat er binnenkort meer vestigingen worden geopend, liefst één in mijn buurtje Oud-West!”

“Verder vind ik Flinders Café en de Mazzo ook fijne plekken om met mijn kind heen te gaan. Er is daar speelgoed voor kinderen en ze hebben een kindermenu. Dat is fijn, dan verveelt je kind zich niet.”

De Liefde in het Bilderdijkpark vind ik ook erg leuk in de zomer. Wij lekker op het terras, terwijl de kinderen rondrennen over het gras. En daarna een ijsje halen bij IJscuypje, mijn lievelingsijstent in Amsterdam. Die zitten gelukkig nu bijna overal in de stad.

Roest, Bad Buiten, Pllek en Blijburg zijn ook fijne plekken in de zomer. In de stad, maar toch aan het water en bij alle vier is er genoeg ruimte voor kinderen om te spelen en je bent er zo op de fiets!”

Speciale wintertip
"In de winter is schaatsen op het Leidseplein heel leuk! Het is heel knus met allemaal kraampjes ook en s'avonds natuurlijk alle lichtjes erbij. Het mooiste is natuurlijk als er ook sneeuw ligt, of als je op de grachten kan schaatsen!"

Bekijk hier alle tips van BettinaBekijk alle tips van Bettina

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Kinderboekenmuseum

Versla Intvraat, 'slurp' woorden, speel interactieve games en lees vooral heel veel over je favoriete kinderboeken. Ook leuk voor ouders.

Moois zien

Wij hebben de drie beste zie-tips in Rotterdam voor je op een rijtje gezet.

Schatzoeken

Op de Lochemse berg kun je zelf nog kristallen vinden, Lochemse diamanten. Zoeken dus!

De lekkerste borrelhap

Zin in een originele borrelhap? Deze snack is verrukkelijk...