Ontdek de grotten van Limburg

Alleen als je durft

Maastricht Underground

Onder de Limburgse hoofdstad Maastricht schuilt nóg een hele andere wereld: de spannende donkere wereld van eeuwenoude grotten.

De grotten zijn niet door de natuur gemaakt, maar door mensenhanden. De blokken die uit de grotten werden gehaald zijn honderden jaren geleden gebruikt om huizen, kerken en kastelen te maken. Zo ontstond een heel grottenstelsel dat ooit wel 200 kilometer lang was! Tijdens de oorlog werden de grotten gebruikt om te schuilen. Genoeg spannende verhalen om te ontdekken, dus.

Tijdens een tour van Maastricht Underground zwerf je samen met een gids door de grotten. Zo kun je zelf beleven hoe ’t was om soldaat te zijn in een belegerde stad of om in een schuilkelder te zitten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Niet verdwalen hoor…

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Dineren in een luchtballon

Hoog in de lucht genieten van een etenje verzorgd door meesterkok Angélique Smeinck. In de CuliAir luchtballon geniet je van deze voortreffelijke vlucht.

Nooit meer slechte foto ’s

Hoe zou de wereld eruit zien zonder Instagram? Veel minder mooi. Met Instagram maak je nooit geen slechte foto’s meer en ziet onze aardkloot er altijd zonniger uit. 

Festivals voor in de vakantie

Nederland trekt in de zomer massaal naar Lowlands, Mysteryland en Sziget. Maar er zijn nog veel meer leuke festivals die nét even anders zijn.

Buitenbios op zonne-energie

Solar Cinema is de eerste mobiele bioscoop op zonne-energie en brengt ongeziene films naar ongewone plekken.