Ontdek de grotten van Limburg

Alleen als je durft

Maastricht Underground

Onder de Limburgse hoofdstad Maastricht schuilt nóg een hele andere wereld: de spannende donkere wereld van eeuwenoude grotten.

De grotten zijn niet door de natuur gemaakt, maar door mensenhanden. De blokken die uit de grotten werden gehaald zijn honderden jaren geleden gebruikt om huizen, kerken en kastelen te maken. Zo ontstond een heel grottenstelsel dat ooit wel 200 kilometer lang was! Tijdens de oorlog werden de grotten gebruikt om te schuilen. Genoeg spannende verhalen om te ontdekken, dus.

Tijdens een tour van Maastricht Underground zwerf je samen met een gids door de grotten. Zo kun je zelf beleven hoe ’t was om soldaat te zijn in een belegerde stad of om in een schuilkelder te zitten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Niet verdwalen hoor…

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Er gaat niets boven Maastricht

Dat ze in Maastricht van zuidelijke gezelligheid houden lijkt ons logisch. Maar wist je dat je er ook ontzettend veel leuke actieve dingen te doen zijn? Lidwine wel, dus tipt ze ze hier:

Duurzaam? Makkie!

We willen allemaal wel groen doen en lief zijn voor het milieu. Maar het moet allemaal wel leuk blijven.

De Meest Depressieve Dag Van Het Jaar

Laat je niet gekmaken op 19 januari, De Meest Depressieve Dag Van Het Jaar.

Soundtrackcity

Hoe leuk is dit: een wandeling maken door een fijne stad als Amsterdam, Rotterdam of Istanbul met op je mp3-speler de soundtrack van de stad.