De Hallen

Waar het leven bruist

In Amsterdam

De voormalige tramremise waar vroeger de eerste elektrische trams werden onderhouden heet nu De Hallen en heeft (bijna) alles op gebied van media, cultuur, mode, horeca en ambachten.

Voor een onvergetelijke dag hoef je De Hallen eigenlijk helemaal niet uit. Zo begin je je dag bijvoorbeeld al met een kopje koffie en een goed boek in het leescafé van de Bibliotheek de Hallen. Daarna kun je terecht bij Beeldend Gesproken voor je dagelijkse portie kunst, je haar laten knippen bij de Kinki Academy en een onvergetelijke lunch eten bij MeatWest. Maandelijks kun je rondstruinen op de Local Goods Weekend Market voor de mooiste producten van Amsterdamse grond. 

Ook 's avonds is er genoeg te doen. Kijk bijvoorbeeld eens een film in de Filmhallen of eet je buik rond bij een van de heerlijke restaurantjes als Brasserie Halte 3, Meat West of sprokkel je diner bij elkaar in de geweldige Foodhallen. Wil je nooit meer weg? Blijf dan gewoon slapen bij Hotel de Hallen.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Italiaanse sferen

Iedereen denkt wel eens met heimwee terug naar een plek waar het ooit heel fijn was. Zo denkt Bas vaak terug aan een restaurantje in Italië, waar de sfeer écht authentiek is.

Workshop Action Painting

Haal de Karel Appel in je naar boven en volg een workshop Action Painting. Tijdens deze workshop kun je heerlijk smijten, kliederen en kladden met verf.

Club Trouw wordt De School

Dikke vette hieperdepiep! Een jaar nadat Club Trouw haar deuren sloot, komt het team achter Trouw met een nieuw dans-, eet- en drinkpaleis: De School aan de Jan van Bremenstraat in Amsterdam-West.

Eten bij Kantien

Er staat weer een nieuw fijn restaurant op de Utrechtse menukaart: Kantien. Kantien is gevestigd in de kantine van een voormalig gemeentekantoor aan de Ravellaan.