De Hallen

Waar het leven bruist

In Amsterdam

De voormalige tramremise waar vroeger de eerste elektrische trams werden onderhouden heet nu De Hallen en heeft (bijna) alles op gebied van media, cultuur, mode, horeca en ambachten.

Voor een onvergetelijke dag hoef je De Hallen eigenlijk helemaal niet uit. Zo begin je je dag bijvoorbeeld al met een kopje koffie en een goed boek in het leescafé van de Bibliotheek de Hallen. Daarna kun je terecht bij Beeldend Gesproken voor je dagelijkse portie kunst, je haar laten knippen bij de Kinki Academy en een onvergetelijke lunch eten bij MeatWest. Maandelijks kun je rondstruinen op de Local Goods Weekend Market voor de mooiste producten van Amsterdamse grond. 

Ook 's avonds is er genoeg te doen. Kijk bijvoorbeeld eens een film in de Filmhallen of eet je buik rond bij een van de heerlijke restaurantjes als Brasserie Halte 3, Meat West of sprokkel je diner bij elkaar in de geweldige Foodhallen. Wil je nooit meer weg? Blijf dan gewoon slapen bij Hotel de Hallen.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Zweedse lekkernijen onder de Dom

Bij Carla’s Conditorie onder de Utrechtse Dom eet je Smörgas en Kanelbullars tijdens je Fika, een Zweedse koffiepauze. Hoe je dit allemaal uitspreekt? Geen idee, maar lekker is het wel!

Cocktails met Van Gogh

Vrijdagmiddagborrel, maar dan leuker én cultureler? Ga naar het Van Gogh Museum, want daar staat je een vrijdagavond bomvol muziek, vj’s, workshops, live performances, theater, rondleidingen en cocktails te wachten.

Stadswandeling met een Hagenaar

Den Haag leren kennen door de ogen van een Hagenaar. Ga gratis op stap met een Den Haag Greeter die je alle mooie plekken van de stad laat zien.

Nationaal Biermuseum

Drank mag pas als de vijf in de klok zit, behalve als je bij Nationaal Biermuseum De Boom in Alkmaar op bezoek gaat. In dit museum kom je alles te weten over onze nationale biergeschiedenis en wordt het hele proces van bierbrouwen in beeld gebracht.