De Hallen

Waar het leven bruist

In Amsterdam

De voormalige tramremise waar vroeger de eerste elektrische trams werden onderhouden heet nu De Hallen en heeft (bijna) alles op gebied van media, cultuur, mode, horeca en ambachten.

Voor een onvergetelijke dag hoef je De Hallen eigenlijk helemaal niet uit. Zo begin je je dag bijvoorbeeld al met een kopje koffie en een goed boek in het leescafé van de Bibliotheek de Hallen. Daarna kun je terecht bij Beeldend Gesproken voor je dagelijkse portie kunst, je haar laten knippen bij de Kinki Academy en een onvergetelijke lunch eten bij MeatWest. Maandelijks kun je rondstruinen op de Local Goods Weekend Market voor de mooiste producten van Amsterdamse grond. 

Ook 's avonds is er genoeg te doen. Kijk bijvoorbeeld eens een film in de Filmhallen of eet je buik rond bij een van de heerlijke restaurantjes als Brasserie Halte 3, Meat West of sprokkel je diner bij elkaar in de geweldige Foodhallen. Wil je nooit meer weg? Blijf dan gewoon slapen bij Hotel de Hallen.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Zelf je kleding lazeren

Zelf je eigen kleding laseren en in elkaar zetten, is nu appeltje-eitje. Dit alles aan de hand van de open source patronen. Alles wat je nog moet doen is je maten invullen, patroon opslaan, stof kopen, naar de dichtstbijzijnde fablab gaan, usb'tje erin en na een half uur komt zo je jurk uit de laser. 

Snack-nieuws

Hartstikke leuk natuurlijk, al die foodblogs. De een is nog mooier dan de ander en je struikelt over de Pinterest-perfect creaties. Maar even serieus: hoe vaak doe je er echt wat mee? Nee, dan het blog Snacknieuws. 

De muzikale inspiratiebronnen van Yzabel

We vroegen singer-songwriter Yzabel waar ze haar inspiratie vandaan haalt. Heeft Yzabel een echt idool of wordt ze door veel verschillende artiesten geprikkeld?

Food we looooove

Bloemen, kleurplaten, geluk: je kan het zo gek nietbedenken of je kan er tegenwoordig wel een abonnement op nemen zodat je om de zoveel tijd iets fijns in je brievenbus krijgt.